Pret dzīvnieku izmantošanu cirkā protestē aptuveni 30 cilvēki

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Biedrības «Dzīvnieku brīvība» rīkotajā protesta akcijā pret dzīvnieku izmantošanu cirkā pie Rīgas cirka piektdienas pievakarē pulcējušies aptuveni 30 cilvēki, galvenokārt jaunieši, novēroja aģentūra BNS.

Piketētāji ieradušies ar plakātiem, kuros vēstīts, ka dzīvniekiem cirks ir elle un to mājas nav sprostā. Tāpat protesta akcijas ietvaros pa skaļruni tiek atskaņots ieraksts, kas informē par dzīvnieku sliktajiem apstākļiem cirkā.

Vairāki protestētāji akcijas laikā bija pārģērbti par dzīvniekiem. Pie Rīgas cirka ieejas novietots televizors, kurā tiek demonstrēti videomateriāli ar cietsirdīgu izturēšanos pret cirka dzīvniekiem.

Biedrības «Dzīvnieku brīvība» vadītājs Aivars Andersons norādīja, ka vairāki organizētie protesti un kampaņas jau ir devušas rezultātu, jo Zemkopības ministrijā tiek izskatīts noteikumu projekts par aizliegumu cirkā izmantot savvaļas dzīvniekus. «Tā kā šīs lietas attīstās un kust uz priekšu,» viņš piebilda.

«Rīgas cirka reakcija uz šo sabiedrības prasību pēc dzīvnieku aizsardzības jau sākotnēji ir bijusi visai dīvaina. Mūsuprāt,

Rīgas cirks vēl joprojām nesaprot, ka runa ir par dzīvnieku aizsardzību.

Rīgas cirks mēģina [biedrības protesta akcijās] saskatīt visādus citus motīvus. Tādu sakarīgu atbildi neesam no viņiem saņēmuši,» sacīja Andersons.

Biedrība iestājas par cilvēcīgu cirku un protestē pret Rīgas cirka ieilgušo sadarbību ar vardarbībā pret dzīvniekiem pieķerto pērtiķu dresētāju Natāliju Berežko. Plānots, ka šajā nedēļas nogalē pie Rīgas cirka tiks organizētas kopumā trīs protesta akcijas.

Papildus piektdienas piketam, protesta akcija pie Rīgas cirka notiks 19.decembrī plkst.17.00, kā arī 20.decembrī plkst.14.00. Piketētāji pulcējas pirms Ziemassvētku izrādēm. Trīs burvju lāses, kurās uzstājas pērtiķu dresētāja Berežko un tiek izmantoti savvaļā sagūstīti lāči.

«Skumji, ka pat Ziemassvētkos – ģimenes un saticības svētkos – Rīgas cirks turpina algot vardarbīgu dresētāju, kura ir pieķerta nežēlīgi un sistemātiski piekaujot tos pašus pērtiķīšus, ar kuriem viņa šobrīd uzstājas Rīgas cirkā,» pauž «Dzīvnieku brīvības» valdes locekle Katrīna Krīgere.

Organizācija informē, ka, ņemot vērā zinātnieku un veterinārārstu atzinumus par dzīvnieku labturības problēmām cirkos, daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkos jau ir aizliegta.

Arī Latvijā ir uzsākti pirmie soļi – Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests ir rosinājis veikt izmaiņas Dzīvnieku aizsardzības likumā un noteikt aizliegumu izmantot cirkos savvaļas sugu dzīvniekus, un Zemkopības ministrija ir izveidojusi darba grupu likumprojekta izstrādei, atgādina biedrība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu