Mediji: Japāna nākamgad atsāks vaļu medības

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japāna līdz nākamā gada marta beigām atsāks vaļu medības Antarktīdas ūdeņos «zinātnisku» mērķu dēļ, sestdien vēstīja šīs valsts mediji pēc tam, kad Japāna uz vienu sezonu bija pārtraukusi vaļu ķeršanu.

Japāna ir atklājusi, ka nākamo 12 gadu laika plāno nomedīt gandrīz 4000 vaļu - 333 vaļus katru gadu. Starptautiskā vaļu medību komisija (IWC) ir norādījusi, ka Tokija nav spējusi izskaidrot kādēļ tai ir jānogalina šāds skaits vaļu.

Tomēr Japānas ziņu aģentūra «Kyodo News» vēstīja, ka Tokija ir nolēmusi īstenot šo plānu

Jau vēstīts, ka 2014.gada jūnijā ANO Starptautiskā tiesa (ICJ) nolēma, ka Japānai ir jāizbeidz vaļu medības Antarktīdas ūdeņos, jo šīs medības ir komerciālu darbība, kas gan ir nomaskēta kā programma ar zinātniskiem mērķiem.

Austrālija 2010.gadā iesūdzēja Japānu Starptautiskajā tiesā, lai panāktu vaļu medību izbeigšanu Antarktikā.

IWC 1986.gadā aizliedza komerciālas vaļu medības. Neskatoties uz aizliegumu, Norvēģija un Islande turpināja medīt vaļus, bet Japāna sev nodrošināja izņēmumu, apgalvojot, ka tā nomedī ierobežotu skaitu vaļu vienā sezonā zinātniskiem mērķiem.

Japāna ir atzinusi, ka it kā zinātniskiem mērķiem nomedīto vaļu gaļa tomēr tiek lietota pārtikā.

Saskaņā ar Austrālijas datiem Japāna kopš 1988.gada nomedījusi vairāk nekā 10 tūkstošus vaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu