Melno bruņurupuču audzēšana

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Gvatemala iekaro arvien lielāku popularitāti tūristu vidū, kurus vilina maz skartā daba, pludmales un salīdzinoši lētās cenas. Taču valsts pludmalēs par arvien retāku viesi kļūst jūras bruņurupuči, kuru populācija kritusi par upuri to olu ēšanai, piesārņojumam un zvejai.

Jūras bruņurupuču olas Gvatemalā nereti tiek vāktas ēšanai, taču tas nozīmē, ka no smiltīs paslēptajām oliņām mazie bruņurupucēni tā arī nekad neizšķiļas. Savukārt pieaugušos dzīvniekus apdraud piesārņojumus, kā arī zvejnieku tīkli, kuros bruņrupuči bieži sapinas.

Foto: AFP/LETA

Pateicoties, dažādu brīvprātīgo organizāciju darbam, patlaban sākta melno jūras bruņurupuču (Chelonia mydas agassizzi) populācijas atjaunošana.

Bruņurupuču olas tiek novietotas īpaši atzīmētās vietās smiltīs, kur bruņurupucēni drošībā var attīstīties un sagaidīt brīdi, kad šķiļas un tiek palaisti brīvībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu