/nginx/o/2018/07/15/9578652t1h9806.jpg)
Pateicoties sieram, mafiniem ir izteikts aromāts, savukārt ķirbis tiem dod vajadzīgo mitrumu. Siera amoliņš un kaltētā salvija piešķir aromātu. Lieliska uzkoda, kuru paņemt līdzi izbraukumā pie dabas, ielikt pusdienu kastītē vai brīvdienās baudīt pie alus kausa.
Izejvielas (10-12 mafiniem):
100 g ķirbja
2 olas
70 ml augu eļļas
70 ml piena
1 ēdamk. kaltētas salvijas (var izmantot svaigu)
40 g Reserve siera
120 g kviešu miltu
70 g Trikantālera ar amoliņu
šķipsniņa sāls
pusotra tējk. cepamā pulvera
Gatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo mafinu formiņas, izklājot tās ar papīriņiem vai iesmērējot ar eļļu.
Uz rupjās rīves sarīvē ķirbi. Ja tas ir ļoti sulīgs, lieko sulu nospied.
Lielā bļodā ar mikseri saputo olas, eļļu, pienu, salviju, abus sierus un rīvēto ķirbi. Pieber miltus, kam pievienots cepamais pulveris un sāls. Visu kārtīgi maisi, līdz izveidojusies viendabīga masa.