Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Ņam! Sulīgie siera un ķirbju mafini

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Pateicoties sieram, mafiniem ir izteikts aromāts, savukārt ķirbis tiem dod vajadzīgo mitrumu. Siera amoliņš un kaltētā salvija piešķir aromātu. Lieliska uzkoda, kuru paņemt līdzi izbraukumā pie dabas, ielikt pusdienu kastītē vai brīvdienās baudīt pie alus kausa.

Izejvielas (10-12 mafiniem):

  • 100 g ķirbja

  • 2 olas

  • 70 ml augu eļļas

  • 70 ml piena

  • 1 ēdamk. kaltētas salvijas (var izmantot svaigu)

  • 40 g Reserve siera

  • 120 g kviešu miltu

  • 70 g Trikantālera ar amoliņu

  • šķipsniņa sāls

  • pusotra tējk. cepamā pulvera

Gatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo mafinu formiņas, izklājot tās ar papīriņiem vai iesmērējot ar eļļu.

  2. Uz rupjās rīves sarīvē ķirbi. Ja tas ir ļoti sulīgs, lieko sulu nospied.

  3. Lielā bļodā ar mikseri saputo olas, eļļu, pienu, salviju, abus sierus un rīvēto ķirbi. Pieber miltus, kam pievienots cepamais pulveris un sāls. Visu kārtīgi maisi, līdz izveidojusies viendabīga masa.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu