Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/15/9582524t1h7be0.jpg)
Pufīgās amerikāņu pankūkas ir garšīgas tāpat, bet kopā ar zemesriekstu sviestu un sulīgiem nektarīniem tās būs patiesi gards deserts vai brokastu ēdiens.
Sastāvdaļas:
- 250 g bioloģisko kviešu miltu
- 1 tējk. nerafinēta brūnā cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 tējk. sviesta
- 400 ml pasterizēta eko piena
- 2 olas
- eļļa cepšanai
pasniegšanai:
- 100 g zemesriekstu sviesta
- 3 nektarīni, kauliņi izņemti, sagriezti daiviņās
- pūdercukurs
Pagatavošana:
- Gatavo pankūku mīklu. Sajauc miltus ar brūno cukuru un sāli. Izveido miltos iedobi, kurā liec sviestu un ielej mazliet piena. Sajauc visu kopā un maisi, līdz izveidojas viendabīga masa. Pēc tam pielej atlikušo pienu. Pievieno olas un maisi, līdz masa ir viendabīga un vajadzīgajā pankūku mīklas konsistencē.
- Pannā sakarsē eļļu. Ar kausiņu lej mīklu uz pannas un cep pankūkas no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.*
- Liec uz šķīvja pirmo pankūku, uzsmērē zemesriekstu sviestu, liec virsū otro pankūku, atkal uzsmērē zemesriekstu sviestu un tad liec trešo pankūku. Dekorē ar nektarīniem un pārkaisi ar pūdercukuru.
Recepte: Liene Grižāne
Papildinājumi:
* Lai pankūkas sanāktu amerikāniski biezas un pufīgas, ielieto masu nevajag izlīdzināt pa visu pannu, bet ieliet un vienkārši cept.
/nginx/o/2018/07/15/9582523t1h93c2.jpg)