Premjers rosina virzīt Cilinski ekonomikas ministra amatam un Broka sekretariātu likvidēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Domes deputāts Einārs Cilinskis tiek virzīts ekonomikas ministra amatam, no kura personisku iemeslu dēļ aizgāja Juris Strods (TB/LNNK), bet īpašu uzdevumu Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās sekretariāts, ko vada un valdībā pārstāv «tēvzemietis» Normunds Broks, ir likvidējams — tādu priekšlikumu izteicis Ministru prezidents Aigars Kalvītis apvienībai «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK).

Apvienības pārstāvis Rolands Pētersons portālam «Apollo» pastāstīja, ka Kalvīša ierosinājums tiks apspriests tuvākajā valdes sēdē, kas gaidāma pirmdien. «Pēdējā laikā izskanējuši dažādi minējumi par valdības, arī mūsu ministru, turpmāko likteni. Ministrs un īpašu uzdevumu ministrs — tie ir dažādi klasificējami amati. Protams, ka ministra krēsls ir nozīmīgāks par īpašu uzdevumu ministra krēslu,» sacīja Pētersons. Viņš piebilda, ka līdzekļu taupīšanas nolūkā tuvākajā laikā varētu tikt upurēts vēl kāds sekretariāts vai ministrija.

Pirmdien izskanēja neoficiāla informācija, ka premjers varētu atbalstīt Cilinska virzīšanu ministra amatam, ja «tēvzemieši» atbalstīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Alekseja Loskutova atstādināšanu no amata.

«Tēvzemieši» nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt Cilinski jau septembra vidū. TB/LNNK priekšsēdētājs Roberts Zīle iepriekš norādīja, ka partijai būtu jāvirza Cilinskis, izsakot cerību, ka šo kandidātu varētu atbalstīt arī Kalvītis un valdošās koalīcijas partneri. «Ņemot vērā Eināra Cilinska ilggadējo politisko un profesionālo pieredzi dažādos valsts un pašvaldības amatos, nav pamata apšaubīt viņa spējas ieņemt atbildīgo ekonomikas ministra amatu,» uzskata Zīle.

«Apollo» jau vēstīja, ka līdzšinējais ekonomikas ministrs Jurijs Strods ģimenes apstākļu dēļ premjeram iesniedza atlūgumu.

Īpašo uzdevumu ministrs ES līdzekļu apguves lietās ir atbildīgs par vienotas ES līdzekļu apgūšanas politikas koordinēšanu, ar ES līdzekļiem saistīto normatīvo aktu izstrādi un ieviešanu, Latvijas nacionālās pozīcijas ES struktūrfondu jautājumos izstrādi un pārstāvēšanu, sadarbības koordinēšanu lietās, kas saistīti ar ES fondiem, jaunu priekšlikumu par ES līdzekļu apguvi izstrādāšanu un citiem uzdevumiem, kas saistīti ar ES līdzekļu apguvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu