Norvēģu filmas Rīgā!

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. Rīgas Ziemeļvalstu Filmu dienu laikā iespējams noskatīties divas filmas no Norvēģijas: «Reprīze» un «Biedrs Pedersens».

«Reprīze» ir stāsts par jaunību, draudzību, mīlestību un skumjām, radošu aktivitāti un nomāktību, lieliem mērķiem un parasti netīkamo sadursmi starp jauneklīgiem pieņēmumiem un dzīves īstenību.

Filma ir bijušās skeiteru zvaigznes Joahima Trīra pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, kas jau ieguvusi vairākas balvas starptautiskos kinofestivālos, arī Karlovi Varu Starptautiskajā kinofestivālā un Toronto Starptautiskajā kinofestivālā.

Lai arī Joahims Trīrs ir attāls Larsa fon Trīra radinieks, viņš savu iedvesmu smēlies no franču Jaunā viļņa, īpaši no Žana Lika Godāra filmām.

Savukārt «Biedrs Pedersens» ir režisora Hansa Petera Mūlana jaunākā filma, kas veidota pēc Norvēģijā populāras grāmatas «Gymnaslærer Pedersen». Tas ir stāsts par sešdesmito gadu Norvēģiju, kurā mietpilsoniskā dzīve arvien vairāk tiek nomainīta ar komunisma ideju popularizēšanu. Pateicoties sešdesmito, septiņdesmito gadu sabiedrības precīzam atspoguļojumam, filma Norvēģijā tika ārkārtīgi gaidīta, un tā kļuvusi par vienu no visvairāk apmeklētajām norvēģu filmām. Galvenajā lomā uzlecošā norvēģu kinozvaigzne Ane Dāla Torpa.

«Biedrs Pedersens» vēl skatāms 18. oktobrī plkst. 18.00, «Reprīze» — 20. oktobrī plkst. 18.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu