Maizītis neatbalsta Loskutova atlaišanu [papildināta]

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis neatbalsta Korupcijas novēršanas un apkarošanas (KNAB) biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata. Viņaprāt, šādai rīcībai nav nekāda pamata.

«Tāds ir mans kā jurista un ģenerālprokurora viedoklis,» sacīja Loskutova atbilstības amatam izvērtēšanas komisijas vadītājs. Ģenerālprokurors atteicās komentēt valdības lēmumu, norādot, ka tas būtu jādara politologiem. Maizītis sacīja: prokuratūra uzskata, ka premjeram Aigaram Kalvītim nebija juridisku tiesību atbrīvot no amata Loskutovu. «Speciālais likums par KNAB paredz, ka tā vadītāju var atbrīvot tikai ģenerālprokurors.» Prokuratūrā arī tiks lemts, vai valdībai iesniegs protestu par pieņemto lēmumu atstādināt KNAB vadītāju.

Maizītis klāstīja, ka šajā situācijā pieļautie grāmatvedības pārkāpumi nav par pamatu Loskutova atbrīvošanai, jo, kā ģenerālprokurors minējis jau iepriekš, nekādas materiālās vērtības nav pazudušas. Viņš sacīja, ka visas darbības ir iegrāmatotas, taču tas nav izdarīts precīzi. Maizītis grāmatvedības nepilnības raksturoja kā biroja mēģinājumu izvairīties no slepenas informācijas noplūdes. «Uzskatu, ka nevar pēc viena gadījuma spriest par biroja darbu kopumā.»  Maizītis sacīja, ka Loskutovam vienīgi var pārmest instrukciju neesamību, tāpēc Ģenerālprokuratūra noteikusi termiņus, kādā laikā jāsakārto nepilnības.

Otrdien valdība slēgtā sēdē vienojās, ka jautājums par KNAB priekšnieka atlaišanu tiks nosūtīts Saeimai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu