Loskutova atstādināšanai uz izmeklēšanas laiku nav bijis pamata

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/«Apollo»

Pamatojoties uz Ministru prezidenta Aigara Kalvīša (TP) izdotajā rīkojumā minētajām likuma normām, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka (KNAB) Alekseja Loskutova atstādināšanai no amata pienākumu pildīšanas nav pamata, vēstulē partijas «Saskaņas centrs» (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētājam Jānim Urbanovičam atzīst Ģenerālprokuratūras Personu un tiesību aizsardzības departamenta prokurore Ramona Bērziņa. 

Starp premjeru un KNAB nepastāv Darba likumā regulētās darba tiesiskās attiecības un «Ministru prezidents nav atzīstams par KNAB priekšnieka darba devēju», teikts «Apollo» rīcībā esošajā vēstulē.

KNAB normatīvajos aktos noteikta biroja priekšnieka atbrīvošanas no amata kārtība un gadījumi, kad biroja priekšnieku atstādina no amata. Biroja priekšnieka atstādināšana ir ģenerālprokurora kompetencē, norāda Bērziņa.

Darba likuma normu piemērošanai nav pamata, jo speciālais likums noteicis citas normas, norādīts vēstulē «Saskaņas centram», kas lūdza Ģenerālprokuratūras atbildi par ierosinātās disciplinārlietas pret Loskutovu pamatotību.

Premjers Aigars Kalvītis gan žurnālistiem trešdien paziņoja, ka viņam bijušas visas tiesības Loskutovu atbrīvot no amata. «Tas ir strīdīgs jautājums, vai likumos precīzi atrunāts kam un kā tiesības atbrīvot KNAB vadītāju no amata, taču uzskatu, ka man bija visas tiesības tā rīkoties.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu