JL Loskutova atbrīvošanu no amata gatavs apstrīdēt Satversmes tiesā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja arī Saeimas vairākums lems par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata, partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcijas deputāti prettiesisko lēmumu apstrīdēs Satversmes tiesā, portālam «Apollo» pavēstīja JL pārstāve Laila Timrota.

Augstu valsts iestāžu amatpersonu atlaišanas pamatā nedrīkst būt vienīgi sīkpolitiska izrēķināšanās, uzskata JL un pauž pārliecību, ka valdošajai koalīcijai nav pamatotu argumentu Loskutova atbrīvošanai. Argumentācijas trūkuma dēļ politiķi līdz šim savos vērtējumos atsaukušies uz slepenu informāciju un lēmumu par KNAB vadītāja atbrīvošanu pieņēmuši slēgtā valdības sēdē, neļaujot ne ekspertiem, ne sabiedrībai vērtēt valdības lēmuma atbilstību un tiesiskumu.

Turklāt Ministru prezidents Aigars Kalvītis nonācis šķietamā interešu konfliktā, kā Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs mudinot no amata atbrīvot amatpersonu, kas lēmusi atstāt spēkā TP iepriekš uzlikto sodu par priekšvēlēšanu tēriņu limitu pārsniegšanu, uzskata JL.

JL aicina Saeimā pārstāvētās partijas balsojumā par KNAB vadītāja atbilstību ieņemamam amatam tiesiskumu un valsts intereses vērtēt augstāk par atsevišķu politisko spēku vēlmi politiski izrēķināties ar sev neērtas institūcijas vadību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu