Aita - renegāte visu mūžu izvairījusies no cirpšanas. Skat, kāds rezultāts!

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā mediju nedalītas uzmanības saulītē gozējas kāda dumpīga aita, kura bija aizbēgusi no ganāmpulka, dzīvojusi savvaļā un nekad savām acīm cirpēja šķēres nebija redzējusi.

Neparasto aitu, kas jau bija sākusi līdzināties pamatīgai vilnas bumbai ar kājām, pārsvarā ķenguru apdzīvotā nomaļā reģionā Kanberā pamanīja vietējie iedzīvotāji.

Inspektori aitu notvēra un nogādāja kādā vietējā fermā steidzamai apcirpšanai.

Cirpējs no aitas nogrieza 40 kilogramus vilnas, kas ir šīs jomas pasaules rekords.

Foto: EPA/LETA

Dumpīgajai aitai dots vārds Krisa, un viņai tagad tiek meklētas mājas. Inspektori pieļauj, ka rūpes par Krisu varētu uzņemties tās pašas fermas saimnieki, kur viņa tika nogādāta apcirpšanai.

Tiek uzskatīts, ka Krisa noklīdusi no kāda ganāmpulka un sākusi dzīvi savvaļā. Domājams, vienatnē viņa pavadījusi jau vairākus gadus.

Vilnas kažoks viņai bija izaudzis jau tādā apmērā, ka aizsedza acis, padarot dzīvnieku teju pilnībā aklu.

Veterināri skaidro, ka aitām pārmērīgs vilnas kažociņš ir bīstams un var izraisīt nopietnas kaites. Šāda apmēra vilnas kažoks, kāds bija Krisai, varētu novest pie aitas drīzas nāves.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu