Pagaidām jauni ĀCM gadījumi konstatēti tikai mežacūkām (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) informē, ka laika periodā no 14.augusta līdz 19.augustam ir saņemti laboratorisko analīžu rezultāti, kas apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu četrām mežacūkām.

ĀCM konstatēts Daugavpils novada Demenes pagastā divām nomedītajām mežacūkām un vienai atrastajai beigtajai mežacūkai Daugavpils novada Biķernieku pagastā.

Laboratorisko pārbaužu rezultāti apstiprināja ĀCM atrastajai beigtajai mežacūkai Rēzeknes novada Vērēmu pagastā. Mežacūka tika atrasta netālu no mājām.

Līdz ar to patlaban ĀCM vīruss Latvijā apstiprināts 61 mežacūkai un 59 ĀCM inficētajām mājas cūkām 28 cūku novietnēs - 27 piemājas saimniecībās un vienā cūku fermā. Kopumā iznīcinātas 484 mājas cūkas.

Kā ziņots, Āfrikas cūku mēris Latvijā tika konstatēts 26.jūnijā trim mežacūkām dažus metrus no Baltkrievijas robežas.

Pēc nedēļas, slimībai izplatoties, Saeima izsludināja ārkārtas situāciju, kas no 2.jūlija līdz 1.oktobrim noteikta 21 novadā - Vārkavas, Līvānu, Viļānu, Cēsu, Amatas, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas, Gulbenes, Cesvaines, Ērgļu, Madonas, Lubānas, Kokneses, Pļaviņu, Krustpils, Varakļānu, Salas, Viesītes, Jēkabpils, Aknīstes un Ilūkstes novadā.

Tāpat ārkārtas zona noteikta piecu novadu atsevišķos pagastos - Ogres novada Ķeipenes, Taurupes, Mazozolu, Madlienas, Meņģeles un Krapes pagastā; Jaunjelgavas novada Seces, Staburaga un Sunākstes pagastā; Daugavpils, Preiļu un Riebiņu novadā un četrās pilsētās - Jēkabpilī, Daugavpilī, Valmierā un Rēzeknē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu