/nginx/o/2018/07/15/9620936t1h0aef.jpg)
Ko darīt tad, ja visi mazie gurķīši jau sasālīti un samarinēti, bet ir vēēēl, un ja lielāko gurķu ir tik daudz, ka nav kur likt? Pagatavo Latgales salātus. Man tāāāā tie garšo, ka no to smaržas vien pilna mute siekalām un negribas nemaz likt tai burciņā, bet gan visus uzreiz noēst.
Kas nepieciešams, lai pagatavotu Latgales salātus?
❁ 800 g gurķu
❁ 200 g sīpolu
❁ 1,5 ēd.k. sāls
❁ 1,5 ēd.k. cukura
❁ 3 ēd.k. 9% etiķa
❁ 6 ēd. k. eļļas
❁ 3 ēd.k. sakapātu diļļu
Kas jādara?
♨ Gurķi jānomizo un jāsagriež plānās šķēlītēs, sīpoli jāsagriež plānās ripiņās
♨ Gurķi un sīpoli jāliek kopā ar dillēm lielā bļodā vai katlā
♨ Jāpievieno sāls, cukurs, etiķis, eļļa
♨ Jāsamaisa un jāatstāj uz 4 h, lai ievelkas
♨ Iegūtie salāti jāpilda burkās un jāpārlej ar radušos šķidrumu
♨ Burkām jāuzliek vāciņi un jāpasterizē 20 min
♨ Jāaizvāko un uz brīdi jāapgriež uz vāciņa