Svītrainās dienas zoodārzā piesaistījušas daudz apmeklētāju (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Svītrainās dienas Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā piesaistījušas daudz lielāku apmeklētāju skaitu nekā ikdienā, pastāstīja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

Cilvēki, pēc viņas teiktā, ar lielu interesi piedalās visās raibajiem dzīvniekiem veltītajās aktivitātēs, kas atklāj dzīvnieku pasaules apbrīnojamo krāsu un rakstu daudzveidību.

Apmeklētājiem ir iespēja doties divas stundas ilgā ekskursijā «Tērpu stāsts», kurā tiek izrādīta dzīvnieku prasme ar kažoka krāsu pielāgoties videi. Cilvēkus aizrāvusi arī iespēja pašiem ietērpties dažādos rakstainos audumos un pie spoguļa pārliecināties, kā tie saplūst ar vidi.

Zoodārza teritorijā izveidots arī svītraino rakstu maršruts, ko ikviens var izstaigāts pats.

Apmeklētāju piepildītas ir arī radošās darbnīcas, kurās iespējams minēt krustvārdu mīklas par dzīvniekiem, spēlēt svītraino dzīvnieku domino, ko izdomājuši paši zoodārza darbinieki, kā arī likt puzles. Apmeklētāji ar šīm spēlēm esot aizrāvušies, jo, kā norāda Līdaka, salikt puzli ar svītrainu zebru baru nav nemaz tik vienkārši.

Svītrainajās dienās zoodārza apmeklējums ir par mazāku maksu nekā parasti. Apmeklētāji iepazīt rakstainos dzīvniekus var vēl līdz vakaram.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu