Liepājā, Tirdzniecības kanālā izplūdusi ķīmiska viela

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Vakar pēcpusdienā Liepājas tirdzniecības kanālā izplūdusi ķīmiska viela, zināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu par Liepājas tirdzniecības kanālā pamanītu plankumu VUGD saņēma ap plkst.13.30. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka kanālā ir redzams ķīmiskas vielas plankums aptuveni 20 kvadrātmetru platībā. VUGD paziņoja par konstatēto Valsts vides dienestam (VVD).

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina aģentūrai LETA pastāstīja, ka Liepājas kanālā vakar nelielā daudzumā ieplūduši naftas produkti. Iespējams, noplūdes avots bijis kāds kuģis ostas piestātnē.

Naftas produktu plankums tirdzniecības kanālā bija izplatījies aptuveni 20 kvadrātmetru platībā un to norobežoja VUGD, ūdenī ievietojot aptuveni 30 metrus garas piesārņojumu absorbējošās bonas.

VVD Liepājas reģionālās vides pārvaldes inspektori turpina skaidrot piesārņojuma izplūdes avotu. Arī šodien VVD inspektori turpinās vērot situāciju kanālā un veiks pārrunas ar piestātnē esošā kuģa pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu