Saeima nolemj paplašināt Āfrikas cūku mēra ārkārtas zonu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien ārkārtas sēdē noteica papildu teritorijas, uz kurām attiecas ārkārtas situācija Āfrikas cūku mēra (ĀCM) dēļ.

Saeimā apstiprinātie Ministru kabineta grozītie noteikumi «Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu» nosaka ĀCM ārkārtējās situācijas teritorijas paplašināšanu, līdz ar to ārkārtas zona noteikta 21 novadā - Vārkavas, Līvānu, Viļānu, Cēsu, Amatas, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas, Gulbenes, Cesvaines, Ērgļu, Madonas, Lubānas, Kokneses, Pļaviņu, Krustpils, Varakļānu, Salas, Viesītes, Jēkabpils, Aknīstes un Ilūkstes novadā.

Tāpat ārkārtas zona noteikta piecu novadu atsevišķos pagastos - Ogres novada Ķeipenes, Taurupes, Mazozolu, Madlienas, Meņģeles un Krapes pagastā; Jaunjelgavas novada Seces, Staburaga un Sunākstes pagastā; Daugavpils, Preiļu un Riebiņu novadā un četrās pilsētās - Jēkabpilī, Daugavpilī, Valmierā un Rēzeknē.

Attiecīgais regulējums attiecas uz visām personām, kas dzīvo un uzturas teritorijā, kurā izsludināta ārkārtas situācija, kā arī uz tām personām, par kurām pastāv aizdomas, ka tās savā privātīpašumā tur nereģistrētus cūku sugas dzīvniekus.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu