Pārtikas embargo dēļ cieš dzīvnieki Maskavas zoodārzā (49)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas noteiktais importa aizliegums pārtikas produkcijai no Eiropas ir skāris dzīvniekus Maskavas zooloģiskajā dārzā, kas ir viens no vecākajiem Eiropā un ierasti ir paļāvies uz dārzeņu piegādēm no Nīderlandes un āboliem no Polijas.

Ābolus īpaši ir iecienījuši zooloģiskā dārza lāči - dzīvnieki, kas ir Krievijas vīrišķīguma un neatkarības simbols.

Laikā, kad pieaug bažas par pārtikas cenu pieaugumu, kas vissmagāk skartu nabadzīgos Krievijas iedzīvotājus, sankciju krustugunīs starp Rietumvalstīm un Krieviju ir nonākuši Maskavas zooloģiskā dārza dzīvnieki.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ceturtdien paziņoja par embargo lielākās daļas pārtikas grupu importam no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas un Kanādas, tostarp ir aizliegta liellopu gaļas, cūkgaļas, augļu un dārzeņu, putnkopības, zivju, siera, piena un piena produkcijas ievešana.

Foto: AP/ScanPix

Ievestā produkcija - arī lētāka

«Vispārēji mēs izmantojam ievesto produkciju dzīvniekiem dažādu iemeslu dēļ, tostarp to izvēlamies labākas cenas dēļ,» paskaidroja Maskavas zooloģiskā dārza preses pārstāve Anna Kačurovska.

«Mēs raugāmies, ko varam darīt, tomēr tas nebūs viegli,» viņa piebilda.

Krievijas amatpersonas ir paudušas pārliecību, ka ir iespējams atrast jaunus piegādātājus lielākajai daļai importētās produkcijas, lai gan dažu produktu grupu aizstāšana nenotiks strauji.

Kačurovska sacīja, ka zooloģiskajam dārzam īpaši lielas bažas rada jaunu zivju un svaigu augļu un dārzeņu - sevišķi seleriju un ābolu - piegādātāju atrašana.

«Daudzi dzīvnieki ēd ābolus, un mēs pirkām poļu ābolus, kas bija labas kvalitātes un lēti,» viņa norādīja.

Maskavas zooloģiskais dārzs, kurā mīt vairāk nekā 150 savvaļas dzīvnieku, šogad svin savu 150. gadadienu.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu