PVD: Latvijā mežacūku skaits vairākkārt jāsamazina (15)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Lai apturētu Āfrikas cūku mēra vīrusa izplatību, Latvijā mežacūku skaits būtu jāsamazina no 50 tūkstošiem līdz 15-20 tūkstošiem, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis.

«Vēlamais [mežacūku] daudzums, kam vajadzētu palikt Latvijā, lai slimība tālāk neizplatītos, būtu 15-20 tūkstoši mežacūku,» teica Balodis, piebilstot, ka šobrīd Latvijā ir apmēram 50 tūkstoši mežacūku.

«Protams, mežacūku skaits ir jāsamazina visā valstī,» sacīja Balodis un piebilda, ka medniekiem valsts plāno nodrošināt aukstuma kameras to uzglabāšanai.

Jau vēstīts, ka kopumā Āfrikas cūku mēris Latvijā konstatēts 30 mežacūkām un 28 mājas cūkām 14 piemājas saimniecībās un šobrīd iznīcinātas 198 mājas cūkas.

Āfrikas cūku mēris ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. Āfrikas cūku mēris nav bīstams cilvēkiem.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu