/nginx/o/2018/07/15/9636350t1h59a6.jpg)
Ogu laikā ir grēks neuztaisīt gardu ogu kūku!
/nginx/o/2018/07/15/9636345t1hfcd1.jpg)
Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci
Sastāvdaļas
270 g miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. sāls
90 g mīksta sviesta
180 g cukura
4 olas baltumi
1 tējk. vaniļas cukura
1/2 tējk. citronskābes
3 ēd. k. skābā krējuma
60 ml piena
270 g dažādu ogu
Drumstalām:
3 ēd. k. mīksta sviesta
60 g brūnā cukura
45 g miltu
1 tējk. kanēļa
Pagatavošana: 60 min.
1) Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli un sajauc visu kopā.
2) Sakuļ sviestu un cukuru ar mikseri līdz vieglai konsistencei.
3) Pievieno olu baltumus un kuļ, līdz masa kļūst gaisīga.
4) Pievieno vaniļas cukuru, citronskābi un skābo krējumu un kārtīgi sajauc.
5) Pamazām pievieno miltu, cepamā pulvera un sāls maisījumu.
6) Pamazām pievieno arī pienu.
7) Kārtīgi izmaisa. Jo vairāk maisīs, jo gaisīgāka kūka sanāks.
8) Pusi no iegūtās mīklas klāj pannā.
9) Vienmērīgā kārtā klāj ogas.
10) Visam pāri klāj atlikušo mīklu.
11) Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
12) Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 35-40 minūtes 200 grādos, līdz kūka ir gaiši brūna.
Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Īpaši labi garšos kopā ar vaniļas mērci!
Lai labi garšo!
/nginx/o/2018/07/15/9636346t1hcf62.jpg)
Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem
Sastāvdaļas
Mīklai:
250 g miltu
125 g sviesta
Šķipsniņa sāls
75 g cukura
1 olas dzeltenums
Pildījumam:
100 g sviesta
200 g cukura
3 olas
500 g biezpiena
1 paciņa vaniļas pudiņa
720 ml (burciņa) konservētu ķiršu
Pagatavošana: 20 min.
1) Miltus izsijā, virsū mazos gabaliņos sagriež aukstu sviestu, pieber cukuru, sāli, olas dzeltenumu, 2 ēd.k. ūdens. Sajauc mīklu, ietin plēvē, uz pusstundu ieliek ledusskapī.
2) Pagatavo pildījumu. Saberž sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas. Pieliek biezpienu, pieber vaniļas pudiņu.
3) Ķiršiem nolej sulu, notecina.
4) Atveramu apaļu formu iesmērē ar taukvielām. Mīklu izrullē, liek formā, izveidojot maliņas ~3 cm. Virsū liek ķiršus, pārlej ar biezpiena masu.
5) Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 55-60 min.
6) Atdzesē formā.
Lai labi garšo!
/nginx/o/2018/07/15/9636347t1h9345.jpg)
Augusta siera kūka
Sastāvdaļas
Pamatnei:
250 g drupinātu cepumu
6 ēd. k. sviesta (kausēta)
4 ēd. k. cukura
Pildījumam:
500 g krējumsiera (es liku philadelphia)
120 g cukura
250 g kausētas baltās šokolādes
2 olas
6 ēd.k. aveņu džema
3 ēd. k. aveņu liķiera (es liku karameļu mikiju finu)
1/2 tējk. sarkanās pārtikas krāsvielas
Rotāšanai:
400 g kausētas baltās šokolādes
200 g kausēta sviesta
400 g krējumsiera
2 ēd. k. citrona sulas
Glazūrai:
250 g aveņu ievārījuma
Pagatavošana: 120 min.
1) Pamatne: sajauc cepumus ar sviestu un cukuru. Ietauko veidni un ieklāj maisījumu.
2) Pildījums: izkausē balto šokolādi. Samaisa ar krējumsieru un cukuru. Pa vienai piesit olas. 4 ēd. k. pildījuma atstāj vēlākam, pārējo iepilda veidnē.
3) Atlikušajam pildījumam pievieno ievārījumu, aveņu liķieri un pārtikas krāsvielu. Uzmanīgi pārlej pāri baltajam pildījumam.
4) Cep 1 stundu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad veidni uz 13 stundām liek ledusskapī.
5) Rotājums: izkausē šokolādi un sviestu. Samaisa krējumsieru ar citrona sulu un tam pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Kūku izņem no veidnes un pārlej ar maisījumu.
6) Atdzesē 1 stundu, līdz virskārta kļūst stingra.
7) Glazūra: katliņā izkausē ievārījumu, nedaudz atdzesē un tad pārlej pāri rotājumam. Atdzesē 30 minūtes, līdz glazūra sacietē.
Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.
Lai labi garšo!
/nginx/o/2018/07/15/9636348t1h823c.jpg)
Siera kūka ar sviesta pamatni
Sastāvdaļas
Pamatnei:
1 paciņa sviesta
1/2 glāze cukura
1ar pusi glāze miltu
Kūkai:
2 gab. Philadelphia siera (bez piedevām)
2 olas
2/3 glāzes krējuma
1/2 glāze cukura
2 ēd. k. kartupeļu cietes
1 mazā paciņa vaniļas cukura (var arī iztikt ar parasto cukuru)
Uzlējumam:
Saldētas vai svaigas ogas
Pagatavošana: 60 min.
1) Pamatnes sastāvdaļas samaisa kopā tā, lai masa ir samērā bieza, vienmērīga, nedrūp, ir vienā gabalā un nelīp pie pirkstiem.
2) To izklāj pa visu kūkas formas apakšu kā pamatni.
3) Cep 15 minūtes 170 grādos, līdz pamatne vairs nav tik šķidra.
4) Pašu kūku veido tā: bļodā liek abus Philadelphia sierus, olas, krējumu, cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.
5) Visu vai nu samaisa, vai sakuļ ar mikseri.
6) Kad pamatne ir gatava, to izņem no cepeškrāsns, ļauj 2 minūtes nedaudz atdzist un lēnām kūkas maisījuma saturu lej virsū tā, lai viss vienmērīgi noklājas balts.
7) Kad viss ir uzliets un pielīdzināts, kūkas formu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni vel 30 minūtes, kamēr augšējā daļa ir palikusi stingra un nav šķidra.
8) Uzlējumu taisa, sablendējot ogas ar cukuru, kamēr tās ir pārvērtušās šķidrā mērcē.
9) Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz katru gabaliņu aplietu ar zemeņu mērci.
Lai labi garšo!
/nginx/o/2018/07/15/9636349t1hcb0a.jpg)
Biezpiena – putukrējuma torte ar mellenēm
Sastāvdaļas
Pamatam:
2 paciņas Selgas cepumu
120 g sviesta
Pildījumam:
600 ml saldā krējuma
360 g 0,5% biezpiena
4 ēd. k. cukura
1 paciņa želatīna (15 g)
1 tējk. vaniļas cukura
Glazūrai:
Želatīns
Mellenes
Pagatavošana: 60 min.
1) Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Var variēt un pievienot vairāk cepumu vai mazāk sviesta. Pēc pašu izvēles, gribat cietāku vai mīkstāku masu. Tad masu ieklāj vienmērīgi tortes formā un liek ledusskapī.
2) Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Biezpienu izberž caur sietu. Uzbriedina želatīnu un izkausē siltā ūdens peldē. Putukrējumā iecilā biezpienu un pievieno želatīnu. Mazliet atstāj želatīnu, vēlāk noderēs.
3) Ņem no ledusskapja ārā veidni un lej virsū putukrējuma masu. Rotā ar mellenēm, kurām pāri pārlej pāri palikušo želatīnu. Pēc izvēles tortes malas var apkaisīt ar cepumu drumslām.
4) Liek atkal ledusskapī uz pāri stundām. Labāk jau taisīt vakarā, lai brokastīs būtu ņamma!
Labu apetīti!