Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Ogu kūkas - top 5!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ogu laikā ir grēks neuztaisīt gardu ogu kūku!

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix/receptes.lv

Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci

Sastāvdaļas

  • 270 g miltu

  • 1 tējk. cepamā pulvera

  • 1/4 tējk. sāls

  • 90 g mīksta sviesta

  • 180 g cukura

  • 4 olas baltumi

  • 1 tējk. vaniļas cukura

  • 1/2 tējk. citronskābes

  • 3 ēd. k. skābā krējuma

  • 60 ml piena

  • 270 g dažādu ogu

  • Drumstalām:

  • 3 ēd. k. mīksta sviesta

  • 60 g brūnā cukura

  • 45 g miltu

  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana: 60 min.

1) Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli un sajauc visu kopā.

2) Sakuļ sviestu un cukuru ar mikseri līdz vieglai konsistencei.

3) Pievieno olu baltumus un kuļ, līdz masa kļūst gaisīga.

4) Pievieno vaniļas cukuru, citronskābi un skābo krējumu un kārtīgi sajauc.

5) Pamazām pievieno miltu, cepamā pulvera un sāls maisījumu.

6) Pamazām pievieno arī pienu.

7) Kārtīgi izmaisa. Jo vairāk maisīs, jo gaisīgāka kūka sanāks.

8) Pusi no iegūtās mīklas klāj pannā.

9) Vienmērīgā kārtā klāj ogas.

10) Visam pāri klāj atlikušo mīklu.

11) Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.

12) Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 35-40 minūtes 200 grādos, līdz kūka ir gaiši brūna.

Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Īpaši labi garšos kopā ar vaniļas mērci!

Lai labi garšo!

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix/receptes.lv

Biezpiena pīrāgs ar ķiršiem

Sastāvdaļas

  • Mīklai:

  • 250 g miltu

  • 125 g sviesta

  • Šķipsniņa sāls

  • 75 g cukura

  • 1 olas dzeltenums

  • Pildījumam:

  • 100 g sviesta

  • 200 g cukura

  • 3 olas

  • 500 g biezpiena

  • 1 paciņa vaniļas pudiņa

  • 720 ml (burciņa) konservētu ķiršu

Pagatavošana: 20 min.

1) Miltus izsijā, virsū mazos gabaliņos sagriež aukstu sviestu, pieber cukuru, sāli, olas dzeltenumu, 2 ēd.k. ūdens. Sajauc mīklu, ietin plēvē, uz pusstundu ieliek ledusskapī.

2) Pagatavo pildījumu. Saberž sviestu ar cukuru, pa vienai piesit olas. Pieliek biezpienu, pieber vaniļas pudiņu.

3) Ķiršiem nolej sulu, notecina.

4) Atveramu apaļu formu iesmērē ar taukvielām. Mīklu izrullē, liek formā, izveidojot maliņas ~3 cm. Virsū liek ķiršus, pārlej ar biezpiena masu.

5) Liek uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 55-60 min.

6) Atdzesē formā.

Lai labi garšo!

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix/receptes.lv

Augusta siera kūka

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:

  • 250 g drupinātu cepumu

  • 6 ēd. k. sviesta (kausēta)

  • 4 ēd. k. cukura

  • Pildījumam:

  • 500 g krējumsiera (es liku philadelphia)

  • 120 g cukura

  • 250 g kausētas baltās šokolādes

  • 2 olas

  • 6 ēd.k. aveņu džema

  • 3 ēd. k. aveņu liķiera (es liku karameļu mikiju finu)

  • 1/2 tējk. sarkanās pārtikas krāsvielas

  • Rotāšanai:

  • 400 g kausētas baltās šokolādes

  • 200 g kausēta sviesta

  • 400 g krējumsiera

  • 2 ēd. k. citrona sulas

  • Glazūrai:

  • 250 g aveņu ievārījuma

Pagatavošana: 120 min.

1) Pamatne: sajauc cepumus ar sviestu un cukuru. Ietauko veidni un ieklāj maisījumu.

2) Pildījums: izkausē balto šokolādi. Samaisa ar krējumsieru un cukuru. Pa vienai piesit olas. 4 ēd. k. pildījuma atstāj vēlākam, pārējo iepilda veidnē.

3) Atlikušajam pildījumam pievieno ievārījumu, aveņu liķieri un pārtikas krāsvielu. Uzmanīgi pārlej pāri baltajam pildījumam.

4) Cep 1 stundu. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad veidni uz 13 stundām liek ledusskapī.

5) Rotājums: izkausē šokolādi un sviestu. Samaisa krējumsieru ar citrona sulu un tam pievieno izkausēto šokolādi un sviestu. Kūku izņem no veidnes un pārlej ar maisījumu.

6) Atdzesē 1 stundu, līdz virskārta kļūst stingra.

7) Glazūra: katliņā izkausē ievārījumu, nedaudz atdzesē un tad pārlej pāri rotājumam. Atdzesē 30 minūtes, līdz glazūra sacietē.

Pasniedz atdzesētu līdz istabas temperatūrai.

Lai labi garšo!

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix/receptes.lv

Siera kūka ar sviesta pamatni

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:

  • 1 paciņa sviesta

  • 1/2 glāze cukura

  • 1ar pusi glāze miltu

  • Kūkai:

  • 2 gab. Philadelphia siera (bez piedevām)

  • 2 olas

  • 2/3 glāzes krējuma

  • 1/2 glāze cukura

  • 2 ēd. k. kartupeļu cietes

  • 1 mazā paciņa vaniļas cukura (var arī iztikt ar parasto cukuru)

  • Uzlējumam:

  • Saldētas vai svaigas ogas

Pagatavošana: 60 min.

1) Pamatnes sastāvdaļas samaisa kopā tā, lai masa ir samērā bieza, vienmērīga, nedrūp, ir vienā gabalā un nelīp pie pirkstiem.

2) To izklāj pa visu kūkas formas apakšu kā pamatni.

3) Cep 15 minūtes 170 grādos, līdz pamatne vairs nav tik šķidra.

4) Pašu kūku veido tā: bļodā liek abus Philadelphia sierus, olas, krējumu, cukuru, kartupeļu cieti un vaniļas cukuru.

5) Visu vai nu samaisa, vai sakuļ ar mikseri.

6) Kad pamatne ir gatava, to izņem no cepeškrāsns, ļauj 2 minūtes nedaudz atdzist un lēnām kūkas maisījuma saturu lej virsū tā, lai viss vienmērīgi noklājas balts.

7) Kad viss ir uzliets un pielīdzināts, kūkas formu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep aptuveni vel 30 minūtes, kamēr augšējā daļa ir palikusi stingra un nav šķidra.

8) Uzlējumu taisa, sablendējot ogas ar cukuru, kamēr tās ir pārvērtušās šķidrā mērcē.

9) Kūku sagriež gabaliņos un pasniedz katru gabaliņu aplietu ar zemeņu mērci.

Lai labi garšo!

 
Raksta foto
Foto: PantherMedia/ScanPix/receptes.lv

Biezpiena – putukrējuma torte ar mellenēm

Sastāvdaļas

  • Pamatam:

  • 2 paciņas Selgas cepumu

  • 120 g sviesta

  • Pildījumam:

  • 600 ml saldā krējuma

  • 360 g 0,5% biezpiena

  • 4 ēd. k. cukura

  • 1 paciņa želatīna (15 g)

  • 1 tējk. vaniļas cukura

  • Glazūrai:

  • Želatīns

  • Mellenes

Pagatavošana: 60 min.

1) Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Var variēt un pievienot vairāk cepumu vai mazāk sviesta. Pēc pašu izvēles, gribat cietāku vai mīkstāku masu. Tad masu ieklāj vienmērīgi tortes formā un liek ledusskapī.

2) Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Biezpienu izberž caur sietu. Uzbriedina želatīnu un izkausē siltā ūdens peldē. Putukrējumā iecilā biezpienu un pievieno želatīnu. Mazliet atstāj želatīnu, vēlāk noderēs.

3) Ņem no ledusskapja ārā veidni un lej virsū putukrējuma masu. Rotā ar mellenēm, kurām pāri pārlej pāri palikušo želatīnu. Pēc izvēles tortes malas var apkaisīt ar cepumu drumslām.

4) Liek atkal ledusskapī uz pāri stundām. Labāk jau taisīt vakarā, lai brokastīs būtu ņamma!

Labu apetīti!

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu