Nedēļas nogalē sāksies ūdensputnu medību sezona

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nedēļas nogalē, 8.augustā, Latvijā tiks atklāta ikgadējā ūdensputnu medību sezona, informēja Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvji.

Sezona tiks atklāta plkst.16, un saskaņā ar Medību noteikumiem līdz 14.septembrim medības būs atļautas trešdienās, sestdienās un svētdienās, bet no 15.septembra līdz 30.novembrim - katru dienu.

Īpaši aizsargājamās dabas teritorijās var būt noteikti arī citi medību termiņi.

Saskaņā ar VMD aplēsēm pagājušajā medību sezonā mednieki kopumā nomedīja 17 100 ūdensputnu, tajā skaitā - 15 000 meža pīļu.

VMD arī norāda, ka medniekiem pirms došanās uz medību vietu ieteicams ne tikai atkārtot drošības noteikumu prasības, bet arī painteresēties par konkrētās medību platības tiesisko statusu un ierobežojumiem tās izmantošanai ūdensputnu medībās.

Publiskajās ūdenstilpēs un to tauvas joslā medījamos ūdensputnus atļauts medīt bez saskaņojuma ar medību tiesību lietotāju, kura medību iecirknī atrodas attiecīgā ūdenstilpe.

Tāpat VMD norāda uz biežāk konstatētajiem pārkāpumiem ūdensputnu medībās - pusautomātisko šaujamieroču, kuru patrontelpas un magazīnas kopējā ietilpība ir lielāka par trim patronām, izmantošana, motorizētu braucošu ūdens transportlīdzekļu izmantošana medībās, medības bez mednieka sezonas kartes, nemedījamo ūdensputnu nogalināšana, svina munīcijas lietošana īpaši aizsargājamās dabas teritorijās.

Savukārt raksturīgākie drošības prasību pārkāpumi - pielādēta medību šaujamieroča pārvadāšana, ūdensputnu medībās no laivas «uz celšanu» medību šaujamieročus lieto divi un vairāk no laivā esošajiem medniekiem, medījamo ūdensputnu šaušana uz ūdens.

Lai varētu iegūt labāku priekšstatu par ūdensputnu populācijas stāvokli, izvērtēt to un, ja nepieciešams, plānot pasākumus stāvokļa uzlabošanai, nepieciešama iespējami plaša informācija, tāpēc mednieki tiek aicināti līdzdarboties nomedīto ūdensputnu monitoringā, aizpildot īpašu anketu, sniedzot sīkākas ziņas par nomedītajiem ūdensputniem.

Anketa pieejama VMD mājaslapā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu