Rīgas zoodārzā jau četrpadsmito reizi svērs Galapagu bruņurupučus (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas zooloģiskajā dārzā ceturtdien jau četrpadsmito reizi svērs Galapagu bruņurupučus, vēsta zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Abas Galapagu bruņrupucienes Trīni un Čelsiju svērs spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kuram palīdzēs trīskārtējie olimpiskie medaļnieki, kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici. Šogad svēršanas pasākums norisināsies Dziesmu svētku virsdiriģenta Inta Teterovska vadītā jauktā kora muzikālajā pavadījumā.

Zooloģiskais dārzs informē, ka Galapagu bruņrupucienes Trīna un Čelsija ir 21 gadus vecas un straujš svara pieaugums tām vairs nav gaidāms. Pērn mazākā no bruņrupucienēm – Čelsija bija pieņēmusies svarā par desmit kilogramiem, sasniedzot 91 kilograma svaru. Savukārt Trīne nebija nedz pieņēmusies svarā, nedz novājējusi un svēra 109 kg.

Galapagu bruņrupucienes 1995.gada decembrī Rīgas zooloģiskais dārzs saņēma no Čikāgas zoodārza. Tad viņas bija nepilnus divus gadu vecas.

Daudzu gadu laikā bruņrupuču svēršanā spēkus izmēģinājuši gan olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā, gan Misters Visums Aivars Visockis, gan «spēkasieva» Jolanta Logina, spēkavīri Agris Kazeļņiks, Raivis Vidzis un daudzi citi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu