Mežciemā noķertas divas mežacūkas un 12 sivēni; tos izvedīs uz Tīnūžiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mežacūku izvešana no Rīgas mežiem pašvaldībai varētu izmaksāt līdz 4000 eiro, pastāstīja Rīgas pilsētas izpilddirektors, Rīgas domes Medību koordinācijas komisijas vadītājs Juris Radzēvičs.

Viņš norādīja, ka šī summa būtu saprātīga un pašvaldība centīsies tajā iekļauties.

Radzēvičs pastāstīja, ka piektdien domes Medību koordinācijas komisija saņēma atļauju no Valsts meža dienesta un pirmdien vai otrdien slēgs līgumu ar Pierīgas mednieku klubu par mežacūku izvešanu.

Mednieki darbu sāks šonedēļ, taču reālu izvešanu sāks atkarībā no tā, kad medniekiem būs gatavs viss nepieciešamais aprīkojums. Komisijas vadītājs uzsvēra, ka mednieki tomēr strādā jau «avansā», jo palīdzējuši Rīgas pašvaldības policijai pirmdien risināt situāciju ar mežacūkām Mežciemā.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Jānis Ozoliņš pastāstīja, ka policija ap plkst. 7 pirmdienas rītā saņēmusi izsaukumu uz Mežciemu, kur aculiecinieki ziņojuši par klaiņojošu mežacūku bariņu. Ierodoties notikuma vietā, darbinieki konstatējuši divas pieaugušas mežacūkas un aptuveni desmit sivēnus. Pašlaik norisinās dzīvnieku nogādāšana tiem atbilstošā vidē, sacīja Ozoliņš.

Foto: LETA

Tikmēr aculiecinieki TVNET ziņo, ka vēl ap plkst. 12 cūku ģimenes rušinājušās turpat Mežciemā.

Foto: LETA

Kopumā Mežciemā šodien notvertas divas lielas mežacūkas un 12 sivēni, kuri tiks izvesti uz Tīnūžu mežiem.

Foto: LETA

Radzēvičs gan norādījis, ka izvešana varētu nenotikt tik ātri kā cerēts, jo mežacūkām vasarā ir pietiekami daudz barības un būs grūtāk tās pievilināt.

Jau vēstīts, ka mežacūkas Rīgā izķers Juglas ezera un Ķīšezera apkaimē. Tās izvedīs Daugavas labajā pusē uz Tīnūžu pagasta mežiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu