Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize (3)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Grūti iedomāties, kas var būt garšīgāks par šo!

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Porciju skaits: 4 līdz 6 cilvēkiem

Nepieciešams:

Bezrauga kārtainā mīkla – 2x250 g (divas loksnes)
Sviests – 140 g
Mandeļu milti – 140 g
Cukurs – 50 g
Rabarberi – 3 gab.
Avenes – 250 g
Lazdu rieksti – 3 saujas
Medus – 2-3 ēdamk.

Pagatavošana:

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200° C;
Sajauc mīkstu sviestu ar miltiem un cukuru, izveido drumstalas;
Nomizo rabarberus un sagriez plānās šķēlītēs, sajaucot to kopā ar avenēm un medu;
Liec vienai kārtainās mīklas plāksnei 1/2 rabarberu un aveņu pildījuma un 1/3 drumstalu;
Pa virsu klāj otru kārtainās mīklas loksni un virsū kārto pildījumu, uzber drumstalas un lazdu riekstus;
Plātsmaizi cep sakarsētā cepeškrāsnī vismaz 30 minūtes;
Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, lai pildījums sacietē.

Padoms!
Liec kārtaino mīklu formā, citādi daļa pildījuma var iztecēt. Tāpat droši variē ar jaunām garšām – aveņu vietā vari izmantot citas ogas vai augļus.*

* Receptes autors Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Komentāri (3)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu