Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Klasika - rabarbermaize (6)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Rabarbermaizi man samērā nesen samācīja Elīna. Lielījās, lielījās un padalījās ar recepti. Dikti ilgi jau nevar gaidīt – kamēr Jāņi nav pienākuši, jāēd rabarberi, cik tik lien. Viens variants tiem, kam patīk našķēties, – rabarberu plātsmaize. Garšīgi, ātri, vienkārši. Pilsētniekiem jāaiziet uz tirgu pēc rabarberiem vai jādraudzējas ar tiem, kam ir. Tiem, kam dārzā aug, – jāiziet tik un jānoplūc.

Recepte
250 grami kefīra
200 grami cukura
divas olas
drusku vaniļas cukura
320 grami miltu
tējkarote cepamā pulvera

Virsiņai
četri lieli rabarberi
400 grami bezpiedevu jogurta
150 grami cukura
divas olas

Pavisam vienkārši. Nomizo rabarberus, sagriež kubiciņos. Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem un taisa mīklu – sajauc kefīru, cukuru, olas, vaniļas cukuru un parasto cukuru. Pieber miltus un cepamo pulveri, kārtīgi samaisa.
Mīklu lej ar cepampapīru izklātā pannā. Uzber rabarberus un pārlej jogurtu, sajauktu ar olām un cukuru. Vēl garšīgāk ir, ja jogurta vietā ņem tādu treknu krējumu, bet man ledusskapī bija tikai jogurts. Domāju - kā nu būs, bet ir baigi labi.
Cep kādas 40 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns un cīnās ar citiem plātsmaizes gribētājiem, kurš dabūs pirmo gabalu.

Ja arī tavā pūrā ir īpaša plātsmaizes recepte, padalies: woman@tvnet.lv

Komentāri (6)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu