Zooloģiskā dārza darbinieki piebaros Rīgas kanāla bebrus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Līdz decembra vidum Rīgā kanāla bebrus piebaros un pārraudzīs Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza darbinieki.

Šā gada 4 jūnijā Rīgas domes Mājokļu un vides departaments ir noslēdzis līgumu ar pašvaldības SIA «Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs» par Rīgas pilsētas kanālā mītošo bebru piebarošanu un monitoringu. Līgums ir spēkā līdz 10.decembrim.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja departamentā, bebru populācijas monitoringa mērķi ir iegūt informāciju par dzīvnieku uzvedību un paradumiem, kas ļautu plānot nepieciešamos apstādījumu aizsardzības pasākumus. Ja atbilstoši monitoringa rezultātiem šādi pasākumi nepieciešami, tad līgums paredz piegādāt (divas trīs reizes nedēļā pēc nepieciešamības) svaigus, sagarumotus zarus ar lapām un novietot tos bebru barošanai kanālmalas apstādījumos pie operas nama un Kronvalda parkā pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas speciāli tam paredzētās vietās.

Līdz šim bebru aktivitāte visvairāk novērota rudens periodā pirms ziemas.

Mājokļu un vides departaments 2010.gada rudenī organizēja konkursu «Labākā ideja bebru problēmas risināšanai Rīgas pilsētas kanālā», kā rezultātā par labākajiem tika atzīti priekšlikumi, kas paredz kompleksu pieeju - mehānisku kanālmalas stādījumu pasargāšanu ar barjerām, kas nav iekļauts minētajā līgumā, un mākslīgu bebru piebarošanu, ko paredz minētais līgums.

Līgums noslēgts par 4965 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Zoodārzs iepirkuma konkursā uzvarējis kā vienīgais pretendents.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu