Gadsimta laikā Rīgas zoo notikušas divas vērienīgas nelaimes

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Rīgas Zoodārza pārstāvis Māris Lielkalns TVNET norāda, ka Rīgas zoo ir pilnībā drošs, ironiski piebilstot - «ja vien neapplūdīs visa Rīga».

Zoodārza pārzinis skaidro, ka gadsimta laikā notikušas vien divas vērā ņemamas nelaimes: 2011. gada janvārī nodega zebru māja kopā ar dzīvniekiem, kas tajā mita, un 1913. gadā nodega pērtiķu māja, bet toreiz neviens necieta.

Uz jautājumu, vai nelaimes gadījumā pastāv varbūtība, ka dzīvnieki varētu izsprukt no savām mītnēm un apdraudēt cilvēkus, Lielkalns uzsver, ka viss tiek darīts, lai šādas situācijas nenotiktu.

Kā piemēru viņš min: tiek būvētas un vietām jau ir izbūvētas modernas dzīvnieku mītnes, kas ir drošas gan pašiem dzīvniekiem, gan cilvēkiem.

Pēc Lielkalna domām, nedrīkst salīdzināt nelaimes gadījumu Tbilisi, kad plūdu dēļ bojā gāja vairāki desmiti zoodārza dzīvnieku, ar Latviju, jo pie mums šāda veida traģēdijas nevar notikt.

Viņš uzsver, ka Rīgas zoo vairāk domā par ugunsdrošības sistēmām un drošības jautājumiem. Šajā ziņā viss esot kārtībā, un rīdzinieki, tai skaitā zoo viesi, var justies droši.

Pārstāvis arī piemin, ka naktīs dzīvnieki tiek dzīti gulēt migās, jo dienas tumšajā laikā zoo strādājošo darbinieku skaits ir mazāks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu