Rīgā šorīt iemaldījies alnis ceļā uz mežu nomiris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Alnis, kurš šorīt bija iemaldījies Rīgā un aizpeldēja līdz Ķīpsalai, ceļā uz mežu miris, apliecināja veterinārajā klīnikā «Beinerts».

Pēc izsaukuma saņemšanas klīnikas speciālisti devušies palīdzēt Rīgas Pašvaldības policijas darbiniekiem. Alnis tiks atrasts krūmos, un tam tika iedotas miega zāles.

Kad dzīvnieks aizmiga, to ielika mašīnā un sāka vest uz mežu, tomēr ceļā alnim neizturēja sirds un dzīvnieks gāja bojā.

Kā pastāstīja klīnikā, alni ļoti nogurdināja gan karstie laikapstākļi, gan arī ilgā peldēšana Daugavā. Tāpat dzīvnieks esot izskraidījis plašu teritoriju un ar grūtībām pārvarējis daudzus ceļā gadījušos nožogojumus, kas vēl vairāk pasliktināja tā fizisko stāvokli.

Kā ziņots, alnis šorīt tika pamanīts peldam Daugavā no Eksporta ielas puses. Pēc glābēju sniegtās informācijas, alnis izskatījās apmaldījies un peldēja Ķīpsalas virzienā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju ar laivu devušies pie aļņa, lai palīdzētu nonākt krastā drošā vietā. Tomēr dzīvnieks paša spēkiem ticis krastā Ķīpsalā pie īpašuma Balsta dambī 80A aiz Ģipša fabrikas un iemucis tālāk salas teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu