/nginx/o/2018/07/16/9667063t1h98f7.jpg)
«Laksis smaržo un garšo kā ķiploks. Aug ēnainos, mitros Latvijas mežos un gāršās, piemēram, Slīterē, Siguldā. Turklāt ir daudz veselīgāks nekā lielveikalos nopērkamais ķiploks. Tāpēc iesaku no Ķīnas ievestos ķiplokus aizstāt ar pašu salasītiem Latvijas lakšiem, no kuriem var pagatavot ļoti gardu un aromātisku pesto,» norāda «Kaļķu vārtu» jaunais un talantīgais pavārs Edgars Balodis, piemetinot, ka lakši ir aizsargājams augs un tos nedrīkst tirgot, bet savām vajadzībām salasīt var un vajag.
Nepieciešams
- 2 saišķi lakšu
- 150 ml olīveļļas
- 50 g cietā siera (sauja)
- 100 g Indijas riekstu
- šķipsna sāls
Pagatavošana: lakšu lapas noskalo, nosusina un nolauž kātiņus. Lapas liek blenderī, pakāpeniski, pa vairākām reizēm lej klāt olīveļļu un sablendē. Tad pieber riekstus un sablendē. Beigās pieber uz smalkās rīves sarīvētu sieru, sāli un vēlreiz visu sablendē. Masu liek burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Lai labi garšo!
Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde «Riga Food 2015» notiks no 2. līdz 5. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi «Riga Food» jau ceturto gadu papildina Gastronomijas festivāls, kā arī plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.