Valsts pirmo suni sauks Rimini

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunievēlētā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa ģimenes mīlulis ir vācu aitu suns Rimini, apliecināja Vējoņa padomniece Aija Jakubovska.

Citu mājdzīvnieku Vējoņa ģimenē nav.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka arī iepriekšējiem Valsts prezidentiem bijuši dažādi mājdzīvnieki. Piemēram, līdz ar līdzšinējā Valsts prezidenta Andra Bērziņa ievēlēšanu par valsts pirmo mājdzīvnieku kļuva vācu aitu suns Fricis, kurš dzīvo Bērziņa lauku īpašumā.

Vairas Vīķes-Freibergas ģimenes mīlulis bija suns Fumis, savukārt Valda Zatlera ģimenes lolojumi bija trusis Lisis, kaķi Maksis un Čārlijs.

Jau ziņots, ka par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu