Glābēju komanda Bosnijā jau sākusi atsūknēt plūdu ūdeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Plūdu likvidēšanas vienība «BaltFloodCombat», kuras sastāvā ir arī pieci ugunsdzēsēji no Latvijas, patlaban ir ieradusies Bosnijā un Hercegovinā un norādītajā vietā sākusi ūdens atsūknēšanas darbus.

No rīta vienības vīri vēl šķērsoja Slovēniju, bet pusdienlaikā atradās uz plūdu skartās Bosnijas un Hercegovinas robežas. Vakar ugunsdzēsēji no Latvijas Marianpolē satikās ar Igaunijas un Lietuvas glābējiem un tālāko ceļu uz Bosniju mēroja kopā, braucot cauri Čehijai.

Lietuva, Latvija un Igaunija atsaucās uz plūdos smagi cietušās Balkānu valsts palīdzības lūgumu un 20.maijā nosūtīja glābēju komandu «BaltFloodCombat».

Kā iepriekš informēja VUGD, «BaltFloodCombat» vienībā no Latvijas uz Bosniju un Hercogevinu devās pieci ugunsdzēsēji - majors Andris Krots, leitnants Kristaps Kolbergs, virsniekvietnieki Valdis Bērziņš un Ints Ratseps, kā arī kaprālis Dzintars Zaretoks.

Glābēju komanda Bosnijā pavadīs 18 dienas. Latvijas ugunsdzēsējiem plānots atgriezties 13.jūnijā.

Jau ziņots, ka plūdos, kas izraisījušies spēcīgo lietavu rezultātā, cietusi vairāk nekā trešdaļa Bosnijas teritorijas. 15.maijā valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu