Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Grauzdēti turku zirņi meksikāņu gaumē (12)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Laba uzkoda, ja gribas ko sāļu pašiem pagatavot.

Var izmantot konservētos, taču man bija kaltētie, kurus pa nakti izmērcēju un tad vārīju kādu pusotru stundu.

Raksta foto
  • 250 g kaltētu vai 2 bundžiņas konservētu (un noskalotu) turku zirņu
  • 2 ēdk olīveļļas
  • Santa Maria Burito garšviela.

Pagatavošana

1. Cepeškrāsni ieslēdz uz 225 grādiem. Zirņus maksimāli nožāvē un nosusina. Bļodā sajauc ar eļļu un tad pievieno garšvielas. Var izmantot jebkādas kas garšo, man šoreiz bija ērtāk jau gatavu miksli, jo ne visas LV var dabūt atsevišķi lai pagatavotu meksikāņu garšvielu.

2. Zirņus vienā slānī izkārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un cep aptuveni 30 min, pa vidam pāris reizes apmaisot. Miziņas kas nonākušas nost var nedaudz piedegt, bet paši zirņi jācep kamēr smuki brūni un kraukšķīgi. Pavisam kraukšķīgi tie paliek kad atdzesēti.

Un lūk laba uzkoda pie filmas ir gatava:)!

Komentāri (12)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu