Daugavas baseinā ielaisti 300 000 lašu mazuļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Daugavas baseinā šodien salaisti 300 000 lašu mazuļu, un dažādu zivju sugu mazuļu laišana Daugavas baseinā turpināsies vēl līdz maija vidum, informēja uzņēmumā «Latvenergo».

Zivju resursu atjaunošanas pasākumi tiek īstenoti jau 19.gadu pēc kārtas. Katru gadu Daugavas baseinā kopumā tiek ielaisti vismaz 600 000 Baltijas lašu un taimiņu, 700 000 vimbu, zandartu, sīgu un līdaku mazuļu, kā arī pieci miljoni nēģa un līdakas kāpuru.

Pavasarī un vasaras sākumā tiek uzskaitīti un izlaisti laši, taimiņi, līdaku un nēģu kāpuri. Savukārt no jūlija līdz septembrim tiek uzskaitītas un izlaišanas vietās nogādātas vimbas un zandarti. Uzņēmuma «Latvenergo» kompensācijas summa zivju resursu atjaunošanas programmā ir gandrīz 900 000 eiro.

Zinātniskā institūta «BIOR» zivju audzētavas «Tome» vadītājs Ivars Putviķis norāda, ka zivju audzētava ūdeni audzēšanas baseiniem ņem no Daugavas, tādējādi nodrošinot, ka zivju mazuļi aug atbilstošā vidē un veiksmīgāk varētu pielāgoties apstākļiem dabā.

Papildus zivju resursu atjaunošanai AS «Latvenergo» arī šajā pavasarī kopīgi ar biedrību «Mēs zivīm» izvietos ap 200 mākslīgo zivju nārsta ligzdu Daugavā pie Kaibalas. Upē vairāku kilometru garumā vairākās rindās un dažādos dziļumos tiks ievietotas mākslīgās zivju nārsta ligzdas, kuras izgatavotas no egļu zariem. Mākslīgo nārsta ligzdu izvietošana ūdenskrātuvē ir ļoti nozīmīgs pasākums, kas veicina zivju resursu aizsardzību un pavairošanu Daugavā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu