Šogad Rīgā policija soda teju simts suņu saimnieku (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Par suņu ekskrementu nesavākšanu šogad Rīgā sodīti teju simts dzīvnieku saimnieku, aģentūra BNS uzzināja Rīgas domē.

Šogad pirmajos trīs mēnešos Rīgas pašvaldības policija sastādījusi 96 protokolus, bet pērnā gada laikā noformēti 307 protokoli, šādu informāciju policija šonedēļ sniedza pašvaldībai.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldības policijai uzdots stingrāk kontrolēt, vai suņu īpašnieki sabiedriskās vietās savāc savu mīluļu atstātos ekskrementus. Ar lūgumu pastiprināti uzraudzīt situāciju Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā vērsās «Rīgas namu pārvaldnieks», jo vairākkārt konstatēts, ka suņu īpašnieki neievēro prasības savākt ekskrementus aiz saviem suņiem, tādējādi radot papildu darba apjomu sētniekiem.

Pēc pašvaldības norādītā, ņemot vērā, ka iedzīvotāji suņus pastaigās ved gan pirms, gan pēc sētnieku darba laika, lai nodrošinātu tīrību, teritoriju kopšana būtu jānodrošina arī pēc sētniekiem noteiktā darba laika, kas var palielināt pakalpojumu izmaksas iedzīvotājiem.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka dzīvnieka īpašniekam vai turētājam ir pienākums apdzīvotu vietu teritorijā savākt sava dzīvnieka ekskrementus. Ja to nedara, var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu no 7 līdz 350 eiro, bet juridiskajām personām – uzlikt naudas sodu no 15 līdz 700 eiro, konfiscējot dzīvniekus vai bez konfiskācijas.

Ja saimnieks pieķerts vairākas reizes gada laikā, naudas sods ir bargāks.

Rīgas dome arī informē, ka vietās, kuras izmanto kā suņu pastaigas laukumus, plānots izvietot informatīvas norādes, atgādinot par vides tīrību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu