Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Frikadeļu zupa (15)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: http://uwagatavo.wordpress.com/

Frikadeles, frikadeles! Savārām zupu, tad kājas pašas skrien uz mājām, lai tiktu pie plīts un karstas zupas. Savāra brangu katlu un ņem līdzi uz darbu.

Recepte

  • 500 grami gaļas
  • pāris burkāni
  • daži kartupeļi
  • sīpols
  • ceturdaļa selerijas
  • sāls, pipari, lauru lapas

Viss jau ir pavisam vienkārši – karstā ūdenī samet sagrieztus kartupeļus, burkānus un veselu nomizotu sīpolu, pierīvē seleriju un pieber garšvielas. No ledusskapja izvelk gaļu – pusi cūkas, pusi liellopa maltās gaļas. Kārtīgi samīca gaļu ar sāli un pipariem un ar rokām veido bumbiņas – cik nu lielas patīk – un met zupā. Kad frikadeles uzpeldējušas un kartupeļi mīksti, lej šķīvjos un ēd. Gribētājiem šķīvī ieber arī kādu drusku diļļu.

Ļoti labi klāt iet karsta maizīte ar zaļumu sviestu.

Komentāri (15)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu