Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/9694839t1h30d2.jpg)
Frikadeles, frikadeles! Savārām zupu, tad kājas pašas skrien uz mājām, lai tiktu pie plīts un karstas zupas. Savāra brangu katlu un ņem līdzi uz darbu.
Recepte
- 500 grami gaļas
- pāris burkāni
- daži kartupeļi
- sīpols
- ceturdaļa selerijas
- sāls, pipari, lauru lapas
Viss jau ir pavisam vienkārši – karstā ūdenī samet sagrieztus kartupeļus, burkānus un veselu nomizotu sīpolu, pierīvē seleriju un pieber garšvielas. No ledusskapja izvelk gaļu – pusi cūkas, pusi liellopa maltās gaļas. Kārtīgi samīca gaļu ar sāli un pipariem un ar rokām veido bumbiņas – cik nu lielas patīk – un met zupā. Kad frikadeles uzpeldējušas un kartupeļi mīksti, lej šķīvjos un ēd. Gribētājiem šķīvī ieber arī kādu drusku diļļu.
Ļoti labi klāt iet karsta maizīte ar zaļumu sviestu.