Dzīvnieciņi, kam «paslīdējusi kāja». Nepaiesim garām!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Marts nav bijis viegls, arī aprīlis tāds nebūs. Tāpēc dzīvnieku aizsardzības organizācija «Ķepu ķepā» vēršas pēc palīdzības pie TVNET lasītājiem: Kazas gads ir iesācies ar vairākām smagām operācijām, visas operāciju izmaksas vien ir puse no gada ziedojumiem «Ķepās», nemaz nerunājot par dzīvnieku uzturēšanu, kā jau lielākajai daļai ir zināms: šī ir biedrība, kas nesaņem valsts dotācijas, tāpēc dzīvnieki pārtiek no ziedojumiem, kā arī organizācijas aktīvistes Gundegas Bideres un viņas mammas algas.

Dzīvnieku aizsardzības biedrības pārstāve Gundega Bidere informē par aktualitātēm:

«Sākšu visu rindas kārtībā. Tantiņa ar vairākiem minčiem un takšu meiteni ar kucēniem - šis stāsts jau ir bijis publicēts. Paldies jūsu ziedojumiem, lielāko daļu esam izdarījuši, vien minči gaida, kad kāds zvanīs un gribēs sev iegūt kādu murrājošu draugu. Arī Kerija (takšu meitiņa) gaida savu īsto saimnieku. Melnā kaķenīte ir vesela - austiņa saoperēta, bet varbūt kāds ir gatavs sniegt viņai iespēju laimīgām vecumdienām? Kaķenīte ir ļoti mīlīga un kārtīga.

Foto: Publicitātes

Martā esam veikuši vairākas operācijas. Serjožam, kas dzīvo «Ķepās» jau vairākus gadus, sākās problēmas ar elpošanu, devāmies pie viena vetārsta, tas savukārt nevarēja īsti saprast, kas par vainu, un sūtīja mūs uz Rīgu taisīt rentgenu. Aizbraucot pie daktera Drapčes, konstatējam, ka mincim ir veca trauma - diafragmas plīsums (tātad toreiz, kad no Liepājas atvedām Serjožu, pie vainas nebija tikai bads, bet arī kāds nekrietns cilvēks, kas kaķim iespēris pa krūškurvi). Operācijas iznākums ir pozitīvs, kaut gan iespēja izdzīvot bija tikai 30 procenti! Pateicoties veterinārārstei Zanei, Serjožam tika veikta asins pārliešana, izņemta liesa - jo lielākā daļa zarnu, liesas un citi iekšējie orgāni atradās krūškurvī, mēnesi pēc mēneša «iepeldot» tur dziļāk un vēl vairāk nospiežot plaušas. Šobrīd Serjoža atkopjas pēc operācijas, atkal ir lielais, varenais mincis - īsts kaķu Karalis. Mīļosies tikai tad, kad gribēs, klēpī lēks, kad pašam patiks, un neiedomājies viņu traucēt pusdienas nomidzī! Dzirdēsi varenu neapmierinātu Ņauuu! (Operācijas izmaksas 150 eiro.)

Tad atskanēja zvans no Bolderājas -

tiek celts tilts, likvidēti vecie dārziņi, bet kaķi paliek gruvešos un mirst zem smagās tehnikas riteņiem.

Šobrīd esam sterilizējuši, kastrējuši sešus minkas - pārvietojuši uz citu kaķu koloniju, kur ik pa brīdim jāpieved barība, lai kundzītes spētu visus pabarot.

Šajā vietā ir palikuši vēl padsmit kaķu. Un, lai kā arī mēs pievilktu jostas, visus sterilizēt un izvadāt par saviem līdzekļiem nevaram.

No Bolderājas dārziņu kolonijas pie mums nokļuva aptuveni 3-4 mēnešus vecs runčuks, kuram vai nu kāda žurka, vai cilvēkveidīgais «likvidējis» actiņu un daļu astes. Nepieciešama operācija, lai acs dobumu iztīrītu un aizšūtu.

Foto: Publicitātes

Bija arī kucēns ar lauztu kāju, kas nu jau laimīgs adoptēts, bet rēķins klīnikā tikai aug augumā. Ja nesamaksāsim - dzīvniekiem ar smagām operācijām būs jāpaliek, ciešot sāpes.

Visam pa vidu runčuks no Ozolniekiem ar caurdurtiem ķepu spilventiņiem, ķermenītis vietām noklāts ar piķi.

Operācija nomaksāta, bet stacionāra rēķins vēl karājas gaisā. Runčuks ir mīlīgs, kārtīgi apmeklē kastīti un ļoti alkst savu saimnieku un mājas.

Vēl atskan zvans par astoņiem tikko dzimušiem kucēniem, kuri izmesti miskastē. Meitene, kas atrada, piekrīt mazuļus izbarot, līdz paši sāks kaut nedaudz ēst, tādējādi palīdzot gan mazuļiem izdzīvot, gan «Ķepām» sekmīgi turpināt aktīvu darbību, jo astoņi mazuļi, kas jābaro ik pa 3 h, nav joka lieta un aizņem praktiski visu dienu. Tāpēc milzīgu paldies sakām Sigitai ar vecākiem par rūpēm un mīlestību. Teju pēc nedēļas mazuļiem jādod pirmā vakcīna, pēc tam tārpu ripas un atkal vakcīnas, arī tas nav lēts prieks.

Foto: Publicitātes

Ir pienācis laiks Rodžeram noņemt ģipsi no kājas, bet paveras baiss skats - skrūve un daļa no metāla plāksnes lien laukā, organisms ir atteicies pieņemt mākslīgo implantu, kā arī lūzums atteicies sadzīt.

Jāveic atkārtota operācija, jāliek citāds implants. Neņemsim taču kāju nost lūzuma dēļ, kuru var izārstēt.

Vakar atskan zvans no Dobeles. Mirusi tantiņa, kurai astoņi suņi. Piecus došot mums, trīs meita ņems pie sevis. Ir sarunāts, ka naudiņu kastrācijām, sterilizācijām un vakcīnām radinieki sametīs, bet viena kucīte tūlīt, tūlīt dzemdēs. Tas nozīmē vēl čupiņu kucēnu un ēdāju, kam nepieciešama palīdzīga roka, mikročipi un vakcinācija.

Par juridiskajiem jautājumiem.

Ir iesniegta krimināllieta pret kinologu, kurš pagājušajā gadā no mums adoptēja Bono un Lāci. Abi suņi ir ar rētām.

Bono šobrīd atrodas Ulubelē, Lācis «Ķepās». Bončika veselības stāvoklis nu jau ir uzlabojies, bet tās zvērības, kas pret suni pastrādātas, nav piedodamas.

Foto: Publicitātes

Kā arī vakar kopā ar Jelgavas policiju risinājām jautājumu par kaķi, kurš jau divas diennaktis sēž kokā, zem kura sēž divi mājas sargi.

Tas viss notiek privātīpašumā un situāciju vēl vairāk saasina, jo palīdzēt dzīvniekam bez saimnieka piekrišanas nav iespējams.

Saimnieks palīdzēt atsakās un draud ar «Bez tabu» un advokātiem, tādējādi pametot dzīvnieku bezpalīdzīgā stāvoklī. Protams, beigti kaķi, kas karājas kokos, ir reta dabas parādība,

bet šeit nu mincim tikai divas izvēles: vai nu sēdēt kokā, vai tikt saplēstam.

Par laimi, melnajam mincim izdevās aizšmaukt nakts melnumā, kamēr sargi nolikušies pasnaust.

Foto: Publicitātes

Cilvēki, būsim cilvēcīgāki cits pret citu un dzīvniekiem, par kuriem uzņemamies atbildību. Tikai kopā mēs varam paveikt lielas lietas, izglābt vairākus desmitus un simtus to, kuri paši glābties nespēj. Sadosimies rokās, lai ķepaiņiem veselība un pilni punči. Nepaiesim garām pīkstošām atkritumu urnām un zālājā guļošiem kaķiem, kas nespēj piecelties.

Atcerēsimies to, ka arī mēs varam paslīdēt un palikt guļot bezsamaņā. Gribētos taču, lai kāds palīdz.

Arī viņi vēlas dzīvot, būt mīlēti un mīlēt mūs - cilvēkus, tādējādi dāvājot prieku gan lieliem, gan maziem."

DzAB Ķepu-ķepā

Reģistrācijas numurs: 40008176673

Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983

BIC/swift kods: HABALV22

Mērķis - dzīvnieku glābšana

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu