Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Auzu pārslu cepumi

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Shutterstock

Tikai četras sastāvdaļas, un supergardie cepumiņi ir gatavi! Protams, ar sastāvdaļām var variēt, pievienojot riekstus vai žāvētus augļus, taču man garšo arī šādi – vienkārši, bez nekā.

Pagatavošanas laiks ~25 min (ja var visus vienlaicīgi, uz vairākām pannām izcept).
Cepšanas laiks ~20 min.
Daudzums - 35 vidēja izmēra cepumi.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu auzu pārslu cepumus?
❁ 500 g auzu pārslu
❁ 200 g sviesta
❁ 3 olas
❁ 200 g cukura

Kas jādara?
♨ Jāizkausē sviests (var kausēt uzreiz vidēja izmēra katliņā un tur pēc tam arī jaukt kopā visu masu).
♨ Pāris min jāpagaida, lai tas nav pavisam karsts.
♨ Jāsakarsē cepeškrāsns uz 200°.
♨ Jāliek klāt cukurs, jāsamaisa.
♨ Jāpievieno olas.
♨ Jāpievieno auzu pārslas.
♨ Viss kopā kārtīgi jāsamaisa.
♨ Ar ēdamkaroti (var, protams, arī ar rokām) jāveido mazas piciņas un jāliek uz pannas.
♨ Cepumi ir gatavi, kad kļuvuši zeltaini brūni – ~15/20 min laikā.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu