Vai zināji, ka zirgiem ir savas slimnīcas? Fotoieskats vienā no lielākajām - Stambulā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izrādās, pasaulē darbojas virkne dzīvnieku slimnīcu, kuras specializējas tieši zirgu ārstēšanā. Viena no lielākajām darbojas Turcijā, un tur paviesojās arī «Reuters» fotogrāfi.

Veliefendi zirgu slimnīca Stambulā atrodas valsts jātnieku kluba pārraudzībā. Tā ir lielākā un modernākā šāda veida iestāde Turcijā.

Slimnīcā speciālisti piedāvā veikt DNS testus, ķirurģiskas manipulācijas, sarežģītus izmeklējumus un pat autopsijas, ja īpašnieks vēlas noskaidrot, kas bijis pie vainas viņa mīluļa nāvē. Šādas pārbaudes dažkārt ir nepieciešamas arī, ja zirgs darbojies profesionālajā sportā.

Foto: Reuters/Scanpix

Atmosfēra slimnīcā ir rāma. Šad un tad atskan slimnīcas personāla balsis, taču simtiem pacientu - zirgu ir mierīgi un klusi.

Foto: Reuters/Scanpix
Ārsti stāsta, ka savulaik lauzta kāja sacīkšu zirgam nozīmēja nāves spriedumu un viņš tika nošauts.

Ievainotus zirgus bieži arī iemidzināja. Tagad zirgiem tiek ārstētas visdažādākās traumas un slimības.

Foto: Reuters/Scanpix

Speciālisti gan skaidro, ka, gluži kā cilvēku medicīnā, arī zirgu ārstēšana modernā vidē nav lēts prieks. Lielākoties šajā slimnīcā tiek nogādāti sporta zirgi, daudzi no kuriem ir simtiem tūkstošu ASV dolāru vērti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu