Kopenhāgenas zoo likvidējis arī veselu lauvu ģimeni (147)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopenhāgenas zoodārzs, kas februārī izpelnījās asu sabiedrības kritiku par pilnīgi vesela žirafes tēviņa nonāvēšanu, likvidējis arī veselu lauvu ģimeni.

Šāds lēmums pieņemts, lai dotu vietu jaunam lauvu tēviņam.

Zoodārzs nonāvējis 16 gadus vecu lauvu tēviņu, 14 gadus vecu lauveni un divas viņu atvases, jo jaunu mājvietu dzīvniekiem nav izdevies atrast.

Paziņojumā norādīts, ka lauvas iemidzinātas, jo nespētu sadzīvot ar jauno iemītnieku. Vecais lauvu pāris tuvojies sava mūža nogalei un jaunais tēviņš nogalinātu veco, tiklīdz rastos tāda izdevība, bet lauvēni nav bijuši pietiekami veci, lai spētu sevi aizstāvēt.

Zoodārzs skaidroja, ka ir lūdzis citus parkus pieņemt pie sevis desmit mēnešus vecos lauvēnus, bet neviens nav atsaucies.

Jaunais lauva tiks nogādāts zoodārzā tuvāko dienu laikā un pievienosies divām lauvenēm, kas sasniegušas vairošanās vecumu.

Jau vēstīts, ka februārī Kopenhāgenas zoodārzs nogalināja pilnīgi veselu žirafes tēviņu vārdā Mariuss, lai nepieļautu tuvas radniecības dzīvnieku krustošanos Eiropas zoodārzos, ko aizliedz Eiropas Zoodārzu un akvāriju asociācijas (EAZA) noteikumi.

Mariuss tika nogalināts ar lopu kautuvēs izmantotas triecienpistoles šāvienu galvā. Pēc tam dzīvnieks vairāku simtu apmeklētāju acu priekšā tika nodīrāts un sadalīts gabalos, bet daļa gaļas izbarota lauvām. Žirafes ķermeņa dīrāšana un sadalīšana tika arī tiešraidē pārraidīta internetā.

Mariusa liktenis satrieca tūkstošiem dzīvnieku mīļotāju visā pasaulē.

Komentāri (147)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu