/nginx/o/2018/07/16/9702054t1hb829.jpg)
Jā, par dažādām šokolādes kūkām esmu rakstījusi jau iepriekš, taču šī šokolādes kūka ir īpaša ar to, ka nav tai nepieciešamas tipiskās kūku sastāvdaļas olas un sviests, šī kūka ir kā pierādījums tam, ka gardu kūku var uzcept arī bez šīm sastāvdaļām, aizstājot tās ar kūkās mazāk lietotiem produktiem.
Pagatavošanas laiks: ~ 40 min
Cepšana: ~ 25-30 min
Kas nepieciešams, lai pagatavotu šokolādes kūku?
❀ 300 g miltu
❀ 3 ēd.k. kakao
❀ 200 g cukura
❀ 1 tējk. sodas
❀ 1 tējk. baltvīna etiķa
❀ 5 ēd.k. vīnogu kauliņu eļļas (ja vēlaties, varat izmantot arī citu līdzīgu eļļu vai eļļu sajaukumus; vīnogu kauliņu eļļa ir bez smaržas, tai ir viegli jūtama riekstu un vīna garša – ideāli kūkām ツ)
❀ 200 ml ūdens
❀ tējk. vaniļas aromatizētāja (garša sanāk daudz izteiktāka, nekā pieliekot vienkārši vaniļas cukuru)
❀ šķipsniņa sāls
❀ eļļa pannas iesmērēšanai
Dekorēšanai
❀ Šokolādes mērce (var izmantot gatavo, taču var arī pavisam vienkāršu mērcīti pagatavot, sajaucot kopā kakao, skābo krējumu un cukuru (proporcijas pēc garšas) un tos pāris min uzsildot katliņā, līdz sanāk viendabīga masa)
Kas jādara?
♨ Cepeškrāsns jāsakarsē līdz 180°
♨ Kūku panna (es izmantoju apaļo ar noņemamām malām) jāieziež ar eļļu
♨ Bļodā vai turpat pannā jāber milti, kakao, cukurs, soda un sāls, labi jāsamaisa
♨ Jāizveido trīs bedrītes, vienā bedrītē jālej etiķis, otrā bedrītē – vaniļas aromatizētājs, trešajā, lielākajā bedrītē jālej eļļa
♨ Jāpārlej visām sastāvdaļām pāri ūdens un kārtīgi jāsamaisa
♨ Mīkla nu ir gatava, un atliek tikai to pa pannu izlīdzināt
♨ Sakarsētā krāsnī jācep ~30 min, taču pēc tam, kad pagājušas 25 min, ir jāuzpasē, lai kūka nepārcepas, jo tad tā būs par sausu, ar kociņu jāpārbauda gatavība
Kad kūka atdzisusi, tā jāpārlej ar šokolādes glazūru (ja izmantojat pannu ar mazu diametru un kūka sanāk bieza, šokolādes mērci var ieziest arī starp 2 kūkas kārtām, pirms tam pārgriežot kūku 2 vienādās kārtās).