Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Griķu mafini (4)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Kad jaucu mīklu, man jau likās, ka rezultāts būs kaut kāds jocīgs. Un tā arī ir, par mafiniem šos īsti negribas saukt. Ja nebūtu papīrīšos, varētu saukties par griķu maizītēm, bumbulīšiem. Garšo dikti griķiski. Man gan griķi garšo, bet šī nav tā labākā forma.

Recepte

  • 130 grami bezpiedevu jogurta
  • 280 grami griķu miltu
  • 200 grami cukura
  • viens olas baltums
  • 50 grami eļļas
  • pusotra tējkarote cepamā pulvera
  • rīvēta citrona miziņa

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Raksta foto

Jogurtam pievieno miltus, cukuru un cepamo pulveri.

Saputo olas baltumu un iemaisa mitrajā miltu maisījumā. Pievieno citrona miziņu.

Lai izveidotos kaut kas līdzīgs mīklai, pielej eļļu. Sanāks tāda bieza, ķepīga mīkla.

Mīklu sadala divpadsmit mafinu formiņās.

Cep aptuveni 15-20 minūtes.

Komentāri (4)
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu