Bojā gājušā pitona īpašnieks atzīst, ka jaunu iegūt ir sarežģīti

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Rīgas Cirkā notikušajā ugunsgrēkā bojā gājušā pitona īpašnieks, Rīgas Cirka tehniskais direktors Kristaps Pavlovs-Lipinskis sarunā ar aģentūru BNS atzina, ka jaunu iegūt ir sarežģīti, jo pitoni ir aizsargājamo sugu sarakstā.

Viņš norādīja, ka jauna pitona cena melnajā tirgū varētu būt no 500 līdz 1000 eiro.

«Man, godīgi sakot, ir tikai aptuvena nojausma par cenu, jo šāds dzīvnieks teorētiski būtu jāpērk melnajā tirgū,»

viņš teica.

Komentējot ugunsgrēka nodarītos zaudējumus, mākslinieks norādīja: «Dzīvnieks ir zaudēts, tērpi un rekvizīti ir sadeguši. Rekvizītus un tērpus varēs nopirkt no jauna.»

Stāstot par mēģinājumu glābt pitonu, Pavlovs-Lipinskis teica: «Tad, kad beidzot varēja piekļūt vietai, kur atradās kaste ar pitonu iekšā, tad arī iznesām to ārā, bet bija jau par vēlu».

Viņš norādīja, ka nekādu materiālu kompensāciju no Rīgas Cirka par nodarītajiem zaudējumiem ugunsgrēkā neplāno prasīt.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks cirka ēkā izcēlās ceturtdienas pēcpusdienā. Pagaidām nezināmu iemeslu dēļ ugunsgrēks izcēlās otrā stāva mākslinieku grimētavā. Kopējā degšanas platība bija 120 kvadrātmetru. Ugunsgrēka dzēšana bijusi gana sarežģīta, jo ēkā ir daudz koka konstrukciju un tai ir kultūrvēsturiska vērtība.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.15.37, bet ugunsgrēks tika likvidēts plkst.18.26.Ugunsgrēka vietā strādāja 13 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnikas vienību un 50 glābēju.

Pēc Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) veiktās ēkas apsekošanas konstatēts, ka kultūrvēsturisko vērtību zaudējumu Rīgas Cirka ēkai pēc ceturtdienas ugunsgrēka nav.

Rīgas cirks dibināts 1888.gadā un ir vecākais cirks Baltijas valstīs. Rīgas cirka ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu