Radioaktīvais vīrs - atgriezās Fukusimā, lai rūpētos par pamestajiem dzīvniekiem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Fukusimas AES katastrofa aiz sevis atstāja milzu postažu, un mājas katastrofas zonā bija spiesti pamest tūkstošiem cilvēku. Taču cieta vēl kāda populācija - dzīvnieki. Cilvēki, bēgot no radiācijas, pameta visu, arī savus mīluļus un lopiņus. Kūtīs bezpalīdzībā un bada nāvē nomira tūkstošiem gotiņu. Naoto Matsumura Japānas medijos tiek dēvēts par radioaktīvo vīru, viņš Fukusimā atgriezās ar vienu mērķi - veltīt savu dzīvi rūpēm par pamestajiem dzīvniekiem.

Naoto Matsumura ir 55 gadus vecs bijušais celtniecības darbinieks. Pēc AES avārijas viņš kopā ar citiem iedzīvotājiem evakuējās no teju 20 kilometru plašās radiācijas zonas, taču vēlāk nolēma atgriezties, lai palīdzētu tur palikušajiem dzīvniekiem.

Foto: facebook.com

Viņš ir vienīgais drošsirdis, kas sadūšojies dzīvot tik dziļi «aizliegtajā zonā».

Foto: facebook.com
«Viņi man pateica, ka es pēc 30 - 40 gadiem saslimšu. Tad es tik un tā droši vien būšu miris, tāpēc man uz to nospļauties,» viņš saka.
Foto: facebook.com

Sākotnēji viņš atgriezies, lai palīdzētu pats saviem mājdzīvniekiem, bet drīz vien apjautis, ka palīdzība nepieciešama neskaitāmiem dzīvnieciņiem.

Foto: facebook.com
Matsumura drīz vien atklāja, ka, ieslēgtas kūtīs, mirušas tūkstošiem govju.
Foto: facebook.com

Daudzi mājdzīvnieki, kad Matsumura atgriezās, bija piesieti ķēdēs pie mājām. Glābjoties paši, cilvēki nebija aizdomājušies, ka tādējādi vēl vairāk samazina viņu iespējas izdzīvot.

Foto: facebook.com

Daudzi Fukusimas dzīvnieki tagad ir paēduši, tikai pateicoties Matsumuram. Savukārt viņam šajās rūpēs palīdz ziedotāji.

Foto: facebook.com

Vīrietis Fukusimas aizliegtajā zonā mitinās jau četrus gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu