Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Ja vēlies balināt zobus, šīs lietas tev noteikta jāzina!

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mūsu veselību un izskatu ietekmē daudzi faktori, tie var būt saistīti ar ģenētiku, dzīves apstākļiem, dzīvesveidu, medikamentiem, ko izmantojam un pārtiku, ko lietojam. Visi šie faktori, diemžēl, ietekmē arī mūsu zobus un to krāsu. Tomēr ir dažādi veidi, kas nevēlamo nokrāsu var novērst, piemēram, baltinošo zobu pastu lietošana ikdienā, pareiza uztura izvēle u.c. 

Kā norāda veselības un skaistumkopšanas centra «Adoria» zobārste Ieva Bērziņa, zobu krāsas izmaiņas nav nekas neparasts, tāpēc par zobiem ir jārūpējas regulāri, taču, ja ikdienas rūpes par zobu veselību nenes gaidīto rezultātu, ir vērts konsultēties ar speciālistu par zobu balināšanas metodēm.

«Nereti tieši mutes veselība ietekmē cilvēka kopējo veselību un labsajūtu. Ja pienācīgi rūpēsimies par zobiem jau no mazotnes, izveidosim pareizus ieradumus un regulāri apmeklēsim zobu higiēnistu, daudz retāk būs nepieciešama zobārsta palīdzība. Lai iegūtu pamānu un noturīgu efektu, tad visveiksmīgāk to būs panākt dodoties pie zobu higiēnista un iepriekš noskaidrot, vai mutes dobuma stāvoklis atļauj veikt profesionālu zobu balināšanu. Tāpēc pirms zobu balināšanas noteikti ieteicams veikt arī pilnu mutes dobumu higiēnu. Šī procedūra ir ļoti svarīga zobu un smaganu veselībai, jo cietais un mīkstais aplikums veidojas katram no mums un tajās vairojas baktērijas, kas veicina zobu apkārtējo audu slimības,» turpina Ieva Bērziņa.

Zobu balināšanas efekts un stabilitāte būs atkarīga no ēšanas paradumiem un ikdienas ieradumiem. Ja uzturā izvairīsieties lietot produktus, kas spēcīgi ietekmē zobu krāsu – kafiju, tēju, vīnu, bietes u.c, kā arī izvairīsieties no smēķēšanas, balinošais efekts saglabāsies ilgstoši.

Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu