Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/9710780t1h2fa8.jpg)
Pesto noder jebkurā dzīves situācijā un gadalaikā, kad gribas ko aromātisku un svaigu. Šis pesto, pagatavots no valriekstiem un bazilika, ar nedaudz citrona sulas, ir lielisks un sader gan ar salātiem un kartupeļiem, gan ar tomātiem, papriku, baklažāniem, cukīni, zivi, vistas un tītara gaļu un, protams, pastu un sieru. Ja vēlies saglabāt ziemai, tas jāliek saldētavā.
Sastāvdaļas
- 100 g bazilika lapiņu, nomazgātas
- 100 g valriekstu, nolobīti
- 3 vidējas ķiploka daivas
- 1 tējk. citrona sulas
- 250 ml maigas extra virgin olīveļļas
- 50 g siera, smalki sarīvēts
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Blenderī liec baziliku, riekstus, ķiplokus, citrona sulu un eļļu. Sablendē, līdz ir krēmīga masa. Tad pievieno sāli un piparus pēc garšas un vēlreiz sablendē. Blendē kādas 2–3 minūtes.
Rezultāts
- 500 ml
Recepte - Signe Meirāne
FOTO - Armands Meirāns
/nginx/o/2018/07/16/9710779t1h335c.jpg)