Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/16/9712379t1h5a90.jpg)
Ievārījuma kēkss vai rausis senāk bija ļoti populāra recepte. Kādreiz pat uzskatīja, ka īsti labs šis kēkss sanāks no ierūgušas zaptes. Bija arī dažādi gatavošanas veidi - ievārījumu nelika klāt mīklai, bet tad, kad mīkla bija formā, to ar karoti ielēja mīklā un viegli samaisīja, vai ievārījumu iemaisīja mīklā kopā ar visām sastāvdaļām.
Nepieciešams
- 2 glāzes miltu
- 2 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze ievārījuma
- 1 glāze skāba krējuma
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote cepampulvera
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
Pagatavošana
Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek krējumu. Miltus sajauc ar sodu un cepampulveri, pieliek olu un krējuma maisījumam. Pēdējo mīklai pieliek ievārījumu, iemaisa, bet ne ļoti centīgi, lai kēksā var sajust ievārījuma klātbūtni.
Mīklu lej ietaukotā, ar miltiem izkaisītā formā, cep 210 grādos apmēram 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.