Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

Pikantais tomātu lečo - konkurss «Vecmāmiņas šķīvis»

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Recepte, kuru konkursam «Vecmāmiņas šķīvis» ir iesūtījis TVNET lasītājs Aleksandrs!

Mūsu ģimenes īpašās receptes daudzas ir mantotas no vecmāmiņas. Vecmāmiņa bija ļoti laba pavāre un pat no nekā mācēja pagatavot gardus ēdienus. Šoreiz gribu pastāstīt recepti, kas katru rudeni tiek gatavota lielā daudzumā, lai visai ziemai pietiktu. Šī īpašā recepte ir Pikantais tomātu lečo, ko izmantojam tomātu pastas vietā, gatavojot dažādas zupas, mērces, kā piedevu makaroniem un rīsiem. Agrāk (pirms gadiem 20 un senāk) tomātu pasta bija kā delikatese, tāpēc mana vecmāmiņa katru gadu savārīja 2 lielus kastroļus, lai pietiktu visai lielajai saimei.
Un galvenais, ka ēdot šo gardo mērci, zini, ka nav neviena kaitīgā E!

Receptes sastāvdaļas:

4 kg tomātu
0,5 kg ābolu (labāk skābu)
4 asie pipari
1 galviņa ķiploka
2 ēd.k. sāls
350 g cukura
200 g 9% etiķa
4 krustnagliņas

Raksta foto
Komentāri
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu