/nginx/o/2018/07/16/9714991t1h8dfb.jpg)
Recepte, kuru konkursam «Vecmāmiņas šķīvis» ir iesūtījis TVNET lasītājs Aleksandrs!
Mūsu ģimenes īpašās receptes daudzas ir mantotas no vecmāmiņas. Vecmāmiņa bija ļoti laba pavāre un pat no nekā mācēja pagatavot gardus ēdienus. Šoreiz gribu pastāstīt recepti, kas katru rudeni tiek gatavota lielā daudzumā, lai visai ziemai pietiktu. Šī īpašā recepte ir Pikantais tomātu lečo, ko izmantojam tomātu pastas vietā, gatavojot dažādas zupas, mērces, kā piedevu makaroniem un rīsiem. Agrāk (pirms gadiem 20 un senāk) tomātu pasta bija kā delikatese, tāpēc mana vecmāmiņa katru gadu savārīja 2 lielus kastroļus, lai pietiktu visai lielajai saimei.
Un galvenais, ka ēdot šo gardo mērci, zini, ka nav neviena kaitīgā E!
Receptes sastāvdaļas:
4 kg tomātu
0,5 kg ābolu (labāk skābu)
4 asie pipari
1 galviņa ķiploka
2 ēd.k. sāls
350 g cukura
200 g 9% etiķa
4 krustnagliņas
/nginx/o/2018/07/16/9714991t1h8dfb.jpg)