Nīderlandes pilsētu terorizē ūpis

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes pilsētu Pirmerendu pēdējās trīs nedēļas terorizē Eiropas ūpis, kas uzbrucis jau vismaz 15 cilvēkiem.

Vairākiem cietušajiem pēc uzbrukuma nācies meklēt medicīnisko palīdzību slimnīcā.

Pilsētas dome aicinājusi iedzīvotājus uzmanīties no negantā putna un, ejot laukā naktīs, apbruņoties ar lietussargu.

Otrdienas vakarā ūpis uzbruka diviem vietējā atlētikas kluba sportistiem, no kuriem vienam slimnīcā tika uzliktas šuves sešiem ievainojumiem galvā.

Rēķinoties ar pastāvošajiem draudiem, klubs uz nenoteiktu laiku atcēlis visus treniņus.

Pilsētas invalīdu aprūpes centra pārstāve norādīja, ka iemītnieki un darbinieki ir pārbijušies no ūpja iespējamajiem uzbrukumiem.

«Dienā nav problēmu, bet naktīs mēs tagad ejam laukā tikai bruņojušies ar lietussargiem, ķiverēm un cepurēm (..). Problēma ir tā, ka ūpi nedzird, pirms tas uzbrūk. Tā nagi ir asi kā žiletes,» viņa piebilda.

Pilsētas dome meklē risinājumu šai problēmai.

«Mēs vēlamies ūpi noķert, jo mūsu pilsētas iedzīvotāji ir briesmās,» teikts domes mājaslapā, kurā norādīts, ka Eiropas ūpis ir aizsargājams putns, kura sagūstīšanai nepieciešama īpaša atļauja.

«Šīs procedūras var prasīt zināmu laiku. Tikmēr mēs iesakām cilvēkiem turēties tālāk no ūpja,» norādīts domes mājaslapā.

Nīderlandes ūpju fonda OWN eksperts norādīja, ka putna uzvedība ir neparasta.

«Vai nu ūpis ir audzēts nebrīvē un atlaists brīvībā, un tagad saista cilvēkus ar barību, kas nozīmē, ka tas patiesībā neuzbrūk cilvēkiem, vai arī tam varētu būt paaugstināts hormonu līmenis, jo sākas vairošanās sezona, kas ietekmē tā uzvedību un liek aizstāvēt savu teritoriju,» norādīja eksperts.

Viņš arī norādīja uz plašāku problēmu, proti, to, ka cilvēki audzē ūpjus nebrīvē un, kad tie izaug pārāk lieli, lai ar tiem tiktu galā, palaiž tos savvaļā.

Eiropas ūpis ir viens no lielākajiem ūpju ģintī. Eiropas ūpja spārnu platums var sasniegt 1,80 metrus un svars - trīs kilogramus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu