Rīgas zoodārzs izvairās komentēt Dānijas žirafes nogalināšanu (90)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Rīgas zoodārza Informācijas centra pārstāve Laura Līdaka norāda, ka Rīgas zoodārzs izvairās no dzīvnieku eitanāzijas, jo bieži sabiedrība no neizprot.

Pirms dažām dienām Dānijas galvaspilsētas zoodārzs cilvēku acu priekšā nošāva divus gadus jaunu žirafi un izbaroja to lauvām. Rīgas zoodārza Informācijas centra pārstāve Laura Līdaka apgalvo, ka Rīgas zoo izvairās no dzīvnieku eitanāzijas. Sākotnēji vienmēr tiek meklēti citi risinājumi, kā palīdzēt dzīvnieciņam.

Viņa norāda, ka savvaļā žirafi ar bioloģiskiem defektiem izraidītu no bara un viņas liktenis, visticamāk, būtu kļūt par lauvas maltīti.

Zoodārza pārstāve izvairās komentēt Dānijas zoo atbrīvošanos no žirafes. Viņasprāt, cilvēki ne līdz galam izprot eitanāzijas nozīmi, jo tajā slēpjas divas puses: bioloģiskā un cilvēka līdzjūtība. Ja dzīvnieks ir slims un vecs un mokās sāpju dēļ, tad labāk ir veikt eitanāziju, uzskata Līdaka. Viņa domā, ka vidējais zoodārza apmeklētājs līdzjūtības dēļ neizprot, ka dzīvniekam ir labāk bez stresa iet aizsaulē, nevis no sāpēm mocīties. Zoodārza darbiniece stāsta, ka veikt eitanāziju dzīvniekam ir grūti jebkuram zoodārzam, bet šādu lēmumu pieņem tikai pēc veterinārārstu pārbaudēm un ieteikumiem.

Līdaka uzsver, ka nesen tika veikta melnā lāča eitanāzija Rīgas zoodārzā. Lācis bija vecs un slims. Pēc ilgas ārstēšanas veterinārārsti norādīja, lai atvieglotu lāča mokas, jāveic eitanāzija. Pēc lāča sekcijas tika konstatēts, ka dzīvnieka orgāni audzēja dēļ bija ļoti sliktā stāvoklī. Tas tikai apstiprina, ka ir gadījumi, kad eitanāzija ir nepieciešama.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu