Dzīvnieku aizstāvji dibinās «Sabiedrību pret kažokādām» (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai aktualizētu jautājumu par kažokzvēru biznesa iespējamo slēgšanu Latvijā, vairākas vides un dzīvnieku aizsardzības organizācijas nolēmušas apvienoties sabiedriskā kustībā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja biedrību pārstāvji.

Plānots, ka «Sabiedrība pret kažokādām» informēs un izglītos sabiedrību par kažokādu iegūšanas procesu, kā arī virzīs izskatīšanai Saeimā vairāk nekā 10 000 Latvijas iedzīvotāju parakstīto iniciatīvu pret kažokzvēru audzēšanu ar mērķi panākt šīs nozares slēgšanu Latvijā.

«Sabiedrības pret kažokādām» dibinātāji ir biedrība «Dzīvnieku brīvība», nodibinājums «Dzīvnieku drauga fonds», Pasaules Dabas fonds, Vides aizsardzības klubs un biedrības «Juglas Dzīvnieku aizsardzības grupa», «Dzīvnieku SOS», «Homo Ecos», «Zemes draugi», «Zaļā brīvība» un «Vides Vārds».

Kažokzvēru audzēšanas pilnīgs aizliegums ētisku vai labturības apsvērumu dēļ patlaban pieņemts Austrijā, Lielbritānijā, Horvātijā, Bosnijā un Hercegovinā, Bulgārijā, Slovēnijā un Nīderlandē. Šveicē, Vācijā un Itālijā pieņemti stingri labturības noteikumi, kas padara šo biznesu uzņēmējiem ekonomiski neizdevīgu. Daudzās citās valstīs, kurās atļauta kažokzvēru audzēšana, patlaban norisinās sabiedrības diskusijas par dzīvnieku izmantošanas veidu.

«Sabiedrības pret kažokādām» dibināšana notiks trešdien, 29.janvārī, plkst.13 patversmē «Dzīvnieku draugs», F.Candera ielā 4.

Jau ziņots, ka iniciatīvā «Par kažokzvēru aizsardzību» savākti nepieciešamie 10 000 paraksti, lai Saeimā iesniegtu likumprojektu par kažokzvēru nozares pakāpenisku slēgšanu Latvijā.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu