/nginx/o/2018/07/16/9731496t1hbfa6.jpg)
Četras gardas idejas brokastu maizītēm.
Bagete ar zaļumu sviestu
Būs nepieciešama 1 franču bagete, 100 g siera, 100 g sviesta vai olīveļļas, 2 daiviņas ķiploka, zaļumi – pētersīļi, baziliks.
Mīkstu sviestu sajauc ar smalki sarīvētu sieru, zaļumiem un caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku. Bageti sagriež šķēlēs tā, lai pie apakšējās garozas maize nebūtu pārgriezta. Siera masu smērē starp šķēlēm, liek bageti cepties krāsnī 200 grādos, līdz maize gaiši brūna. Pasniedz karstu.
Brokastu karstmaizes
Vajadzēs nelielu desas gabaliņu vai žāvētu cauraudzīti, sieru,
marinētus gurķus,
majonēzi, olu, kausētu sieru, maizi.
Desu vai gaļu smalki sagriež, piegriež klāt kādu gurķīti, pierīvē sieru. Visu samaisa ar kausēto sieru, olu un majonēzi pēc paša ieskatiem. Samaisa un liek masu uz maizītēm. Liek sakarsētā cepeškrāsnī kādos 180 grādos 1015 minūtes.
Biezpiena karstmaizes
Vajadzēs baltmaizi, sviestu, biezpiena paciņu, pāris ēdamkarotes skāba krējuma, 2 olas, cukuru, vaniļas cukuru, kanēli.
Baltmaizes šķēles no abām pusēm apsmērē ar sviestu un kārto uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs. Biezpienu samīca, piesit olas, pievieno cukuru un krējumu, vaniļu, kārtīgi samaisa. Biezpiena masu liek uz maizītēm, cep krāsnī, kamēr maizīšu virsma ir viegli brūna. Gatavas pārkaisa ar kanēli.
Burkānu un siera karstmaizes
Vajadzēs baltmaizi, Holandes vai citu sieru, svaigu burkānu, majonēzi, ķiploka daiviņu, sviestu, saulespuķu vai sezama sēkliņas.
Maizes šķēles no abām pusēm apziež ar plānu sviesta kārtiņu un liek uz plāts. Nomizotus burkānus un sieru sarīvē uz smalkās rīves, samaisa ar majonēzi, saspiestu ķiploka daiviņu, sēkliņām. Masu liek uz maizītēm, cep 200 grādos 5 min.